Provincie Overijssel

Statencommissie bespreekt Overijsselse rekenkamer

De Commissie Economie en Bestuur buigt zich op 21 januari 2004 over de vraag hoe Provinciale Staten het provinciebestuur financieel gezien moet controleren. Vanaf volgend jaar is de provincie verplicht een Rekenkamer of rekenkamercommissie in te stellen.

De rekenkamer of -commissie onderzoekt (vanuit financieel perspectief ) de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid1 van het door het provinciebestuur gevoerde bestuur. Het doel is om de controlerende taak van provinciale staten en daarmee de volksvertegenwoordigende rol te versterken.

Provincies hebben, net als gemeenten, dus de keuze tussen de instelling van een rekenkamer en een rekenkamercommissie. Wordt gekozen voor een commissie, dan kunnen ook Statenleden hieraan deelnemen. Bij een onafhankelijke rekenkamer is dat niet mogelijk.

Gedragscode

Op de vergadering wordt verder onder meer gesproken over de startnotitie Bedrijvigheidsplannen en de gedragscode voor Overijsselse bestuurders. De vergadering in het Zwolse provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 begint om 15.00.

Er bestaat voor burgers ook de gelegenheid het woord te voeren (zij het in beperkte mate). Wie daarvan gebruik wil maken, moet een verzoek indienen bij de voorzitter van de commissie of bij de voorzitter van Provinciale Staten, met vermelding van het punt of de punten waarover men het woord wenst.

Download hieronder de notitie over de rekenkamer(-commissie)

De overige vergaderstukken zijn ook te downloaden

Meer informatie en verzoeken om woordvoering kunt u mailen Open inrichting-rekenkamer.pdf inrichting-rekenkamer.pdf

© 2004 Provincie Overijssel