ABVAKABO FNV

Kort geding IJsselmeerziekenhuizen van de baan

Zoetermeer, 20 januari 2004

Het door ABVAKABO FNV aangekondigde kort geding tegen de directie van de IJsselmeerziekenhuizen gaat niet door. Op woensdag 21 januari 2004 zou de zitting zijn over het verschil van mening inzake de medezeggenschap in de ziekenhuizen. Partijen hebben overleg gevoerd en zijn tot een oplossing van het probleem gekomen. Daarmee is er geen reden meer om de kwestie aan de rechter voor te leggen.

ABVAKABO FNV en de IJsselmeerziekenhuizen, met locaties in Emmeloord en Lelystad, hebben afgesproken dat er door de directie geen besluiten meer worden genomen, zonder dat er een ondernemingsraad (OR) is. Op 12 februari 2004 zijn er verkiezingen voor een nieuwe OR. Deze wordt op 5 maart geïnstalleerd.
Om de voortgang van noodzakelijke werkzaamheden niet te belemmeren, hebben partijen afgesproken dat de werknemers in Emmeloord in deze tussenfase op basis van vrijwilligheid meewerken aan het oplossen van personele problemen in Lelystad.
Partijen zetten de gemaakte afspraken nu op papier, waarna het kort geding definitief kan worden afgeblazen.

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

Wilt u meer weten over ABVAKABO FNV in de zorg, kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Annemarie Vonk voorlichter (079) 3536319 (06) 53362330

20 jan 04 14:38