Natuurmuseum Groningen


PERSBERICHT Groningen, 14 januari 2004
VETBOLLEN MAKEN VOOR VOGELS
Woensdagmiddag 21 januari a.s. om 13:30 uur verzorgt het Bezoekerscentrum voor Natuur en Milieu Beijum op de kindertuinen in Beijum een creatieve activiteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze keer gaan de kinderen een vetbol maken voor hongerige vogels. Wie de zelfgemaakte vetbol ophangt in de tuin of op het balkon, kan de vogels goed bekijken terwijl ze eten.

In de winter is er voor de vogels niet veel voedsel te vinden. Bij gebrek aan wormen en insecten hebben de vogelsoorten die niet naar het warme zuiden zijn vertrokken hun spijsvertering aangepast aan een meer vegetarisch menu. Behalve onze "eigen" vogels kan men ook de vele "gevleugelde gasten" uit het Hoge Noorden in de steden en dorpen zien.

Een vetbol bestaat niet alleen uit vet, maar ook uit voedzame zaden. Dat geeft vogels energie om de kou te doorstaan.

De vetbollenactiviteit is gratis en bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 8 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene.
Waar? Op de kindertuinen tegenover de wijkpost aan de Beijumerweg 19, Groningen op woensdagmiddag 21 januari om 13:30 uur. Meedoen? Opgave t/m dinsdag 20 januari bij Natuurmuseum Groningen, telefoon 050-3676170.

Meer informatie bij het Bezoekerscentrum Natuur en milieu Beijum. Tel 050-5499524 of E-mail: bezoekerscenrumbeijum@hetnet.nl