Ingezonden persbericht


Persbericht

& Uitnodiging voor de pers

Amersfoort, 16 februari 2004

Zaterdag 21 februari in Nijkerk:

Themaconferentie Jeruzalem Bijbel Centrum in Nijkerk

NIJKERK - 'Gods routekaart voor Israël, de Kerk en de Volken'. Dat is het thema van de dagconferentie die het Jeruzalem Bijbel Centrum (JBC) op zaterdag 21 februari in Nijkerk houdt.

Hoofdspreker dr. Shlomo Hizak is directeur van het AMI Centrum voor Bijbelstudie en Onderzoek in Jeruzalem, het moederkantoor van het JBC. "Nog nooit eerder heb ik in zo'n snel tempo dingen zien gebeuren die verband houden met de Bijbel", zegt Hizak. "Er worden in het land Israël ontdekkingen en opgravingen gedaan, die verbazingwekkend zijn. Ik geloof dat ze in deze tijd voor een speciaal doel naar boven komen." Op de conferentie hoopt hij hier meer over te vertellen.

George Ekeroth, als redacteur onder meer verantwoordelijk voor de maandelijkse publicaties van het AMI-centrum, geeft het laatste nieuws vanuit Israël door en voorziet dit van commentaar. Prof. dr. Tom Blokland, lid van het bestuur van de stichting JBC, verzorgt een bijbelstudie. Er is volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en discussie.

De conferentie vindt plaats in gebouw De Schakel aan de Oranjelaan in Nijkerk. De deuren gaan om 09.00 uur open. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De toegang is vrij; reservering is alleen nodig voor wie gebruik wil maken van de koffietafel/lunch à ¤ 13,51. Reserveren kan telefonisch via 033-2459528.

Meer informatie: Jeruzalem Bijbel Centrum, tel. 033-2459528; e-mail: info@bijbelcentrum.org Website: www.bijbelcentrum.org

Noot voor de redactie (