Gemeente Abcoude


Gemeente onderneemt actie na tariefsverhoging UPC

De gemeente Abcoude heeft actie ondernemen om de tariefsverhoging van kabelbedrijf UPC tegen te gaan. Per 1 januari 2004 heeft UPC de tarieven voor het standaardpakket Radio/TV verhoogd. De wijziging komt voort uit het streven van UPC om de tarieven in haar verzorgingsgebied gelijk te maken.

De gemeente Abcoude is door diverse inwoners benaderd met de vraag of de gemeente hier iets tegen kan doen. Een aantal gemeenten heeft namelijk met succes een tariefsverhoging, al dan niet gedeeltelijk, weten terug te draaien. De kans van slagen is afhankelijk van de contracten zoals die in het verleden tussen gemeenten en kabelexploitanten zijn gesloten. De gemeente Abcoude heeft onderzocht in hoeverre het contract mogelijkheden biedt eveneens actie te ondernemen tegen de tariefsverhogingen.

Inmiddels is bekend dat UPC een schikking heeft getroffen met de gemeente Amsterdam, waarin is bepaald dat de tarieven tot 1 april 2004 niet zullen worden verhoogd. In de contracten die de gemeente Abcoude heeft met UPC, staat dat de tarieven in Abcoude gelijk zijn aan de binnen de gemeente Amsterdam geldende tarieven. De gemeente Abcoude is dan ook van mening dat de schikking die Amsterdam en UPC hebben gesloten ook geldend is voor Abcoude.
De gemeente heeft UPC hierop attent gemaakt en verzocht het reeds te veel betaalde aan de geabonneerden terug te storten, of in mindering te brengen op een volgende nota. De gemeente zal gerechtelijke stappen ondernemen als UPC de tariefsverhoging niet terugdraait.
---

21 januari 2004