Ingezonden persbericht


Synartra speelt in op vraag naar eenvoudig te beheren beveiligingsoplossingen

Beleidsgebaseerde beheeroplossingen verlagen kosten, verminderen fouten en verhogen beveiligingsniveau

Amsterdam, 21 januari 2004 - Synartra, toonaangevend leverancier van security management-software, breidt zijn distributiekanaal uit samen met distributeur Data Results. Hiermee speelt Synartra in op de groeiende vraag naar eenvoudige beveiligingsbeheeroplossingen en krachtige authenticatie-oplossingen. Synartra signaleert een toenemende behoefte om verschillende beveiligingsproducten eenvoudig te kunnen beheren via één scherm. Bovendien zijn bedrijven en organisaties steeds vaker op zoek naar krachtige technologieën om hun netwerkgebruikers te identificeren en vervolgens consequent, consistent en foutloos bepaalde rechten en rollen op het netwerk toe te kennen. De oplossingen die Synartra daarvoor levert zijn respectievelijk de Trusted Policy Navigator en de Software Based Security Agents.

Met deze beheeroplossingen richt Synartra zich op complexe en heterogene netwerken waar toegangsrechten en beveiligingsbeleid regelmatig veranderen. Binnen deze netwerken wordt vaak gebruik gemaakt van diverse beveiligingsoplossingen van verschillende leveranciers. Het beheer en het onderhoud zijn daarom vaak ingewikkeld, tijdrovend en kostbaar. Het beveiligingsbeleid is per beveiligingsoplossing vaak inconsistent en vertoont daardoor lekken. Zo kan het voorkomen dat een werknemer op kantoor beschermd is tegen bepaalde aanvallen via de corporate firewall, maar hij als thuiswerker met zijn laptop wel kwetsbaar is. Werknemers kunnen zo onbedoeld bedreigingen binnen het netwerk brengen.

De Trusted Policy Navigator is een site-to-site VPN/firewall-beheeroplossing tussen producten van Check Point en VPN/firewall-producten van andere leveranciers (non-OPSEC). Via slechts één duidelijke graphical user interface hebben bedrijven een geïntegreerd, consistent en volledig beeld van al hun VPN/firewall-producten.

De Software-Based Security Agents van Synartra voeren het beveiligingsbeleid uit bij alle gebruikers op verschillende niveaus: Client, server en gateway. De trusted agents geven elke individuele node een eigen firewall en toegangscontrolesysteem. Voordeel daarvan is dat de beveiliging meeverhuist met de gebruiker en niet afhankelijk is van het soort verbinding of de lokatie waar verbinding wordt gelegd.

De producten van Synartra ondersteunen firewalls van Cisco, CheckPoint en softwarematige firewalls van Synartra voor servers (Sun Solaris en MS Windows), werkstations en gateways. De agents zijn gebaseerd op een unieke 'bus'-architectuur waardoor ze te integreren zijn met een brede reeks securitytools van diverse leveranciers. Ze voldoen aan alle bekende IETF-standaarden. Data Results distribueert de producten van Synarta in de Benelux en in Portugal.

Synartra
Synartra levert enterprise security management-oplossingen voor een breed spectrum aan beveiligingsproducten van diverse leveranciers. Synartra bood als eerste bedrijf end-to-end Virtual Private Network-beveiliging en gecentraliseerd beveiligingsbeheer. Verder was Synartra het eerste bedrijf dat een OPSEC-certificering kreeg van CheckPoint voor heterogeen netwerkbeheer. Synartra heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en is actief in de Benelux, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De R&D-afdeling bevindt zich in Moskou, Rusland.