Ingezonden persbericht


Persbericht

21 januari 2004

Patio biedt als eerste groene stroom aan van WoonEnergie

Aanbod kan huurders honderd Euro per jaar schelen

HILVERSUM - Huurders van Patio krijgen medio volgende week als eerste huurders van Nederland een zeer aantrekkelijk energieaanbod van WoonEnergie. Ten opzichte van actuele prijsaanbiedingen van andere energieleveranciers in de regio kan een huishouden met een gemiddeld verbruik van 3200 kWh ruim ¤ 100,- per jaar goedkoper uit zijn door over te stappen op groene stroom van WoonEnergie.

WoonEnergie is een initiatief van woningcorporaties. Gezamenlijk komen zij op voor de belangen van bijna twee miljoen huurders. Hierdoor kan WoonEnergie scherpe tarieven en voorwaarden onderhandelen: zo biedt WoonEnergie een lage prijsgarantie. De tarieven voor consumenten behoren altijd tot de laagste van Nederland. Patio is de eerste woningcorporatie die het aantrekkelijke aanbod van WoonEnergie daadwerkelijk aanbiedt aan al haar klanten. Andere aangesloten corporaties zullen zo snel mogelijk volgen.

Groen goedkoper dan grijs

Het aanbod aan de Patio-huurders heeft uitsluitend betrekking op groene stroom. Als op 1 juli de markt voor gewone ('grijze') stroom en gas vrijkomt ontvangen de huurders ook een aantrekkelijk aanbod voor deze producten. Door de scherpe prijsstelling en het huidige belastingvoordeel op groene stroom is momenteel een jaarcontract voor groene stroom goedkoper dan voor grijze stroom. Dit is nog steeds het geval als naar verwachting per 1 januari 2005 het belastingvoordeel voor groene stroom wegvalt.

Consumentenmacht

Volgens Leon Bobbe, directeur van Patio, is het voordelige energieaanbod mogelijk geworden omdat de corporaties succesvol hun energievraag hebben gebundeld. 'Het op deze manier organiseren van consumentenmacht is uniek in Europa', aldus Bobbe, 'en dankzij die consumentenmacht kunnen onze klanten profiteren van tarieven die altijd tot de laagste van Nederland behoren.' Volgens hem past het aanbod uitstekend in het dienstenpakket van een corporatie omdat dit bijdraagt aan de betaalbaarheid van het wonen. Bovendien heeft volgens hem WoonEnergie ijzersterke voorwaarden. Bobbe: 'Klanten zijn altijd verzekerd van een betrouwbare energielevering: mocht de leverancier niet meer aan zijn verplichtingen kunnen voldoen, dan heeft WoonEnergie een andere energieleverancier die tegen de afgesproken tarieven zal leveren. De tarieven worden dus niet verhoogd en de klant is gegarandeerd van levering.'

Prijsvergelijkingen

Patio adviseert haar huurders om bij het vergelijken van prijzen van verschillende energieaanbieders goed na te gaan welke elementen wel of niet zijn opgenomen in de tarieven die in hun reclamefolders staan. Vastrecht op levering, wel of niet toepassen van een groentoeslag, inclusief of exclusief belastingen en BTW, met of zonder transportkosten, enkeltarief of dubbeltarief: het zijn allemaal componenten die de uiteindelijke prijs per kWh bepalen.

Transparant

De aanbieding van WoonEnergie is wat dit betreft zeer transparant. Huurders van Patio kunnen zelf narekenen wat hun voordeel is als zij hun eigen verbruik als uitgangspunt nemen. Hiervoor kunnen zij terecht op de website van WoonEnergie, www.woonenergie.nl. Deze site is vanaf 28 januari aanstaande actief voor klanten van corporaties.

----------
Noot voor de pers,