MSOURCE

MSOURCE en GlaxoSmithKline BV gaan samenwerking aan

In het kader van een organisatorische aanpassing heeft de Nederlandse vestiging van GlaxoSmithKline besloten over te gaan tot algemene outsourcing van hun Nederlandse data management activiteiten.

Naar aanleiding van deze stap hebben GlaxoSmithKline BV en MSOURCE vervolgens besloten om vanaf dit jaar een strategische samenwerking aan te gaan met betrekking tot de klinische studie activiteiten.

Alle voormalige GlaxoSmithKline BV data managers behouden hun werkzaamheden en zijn aan de slag gegaan binnen het MSOURCE filiaal te Nieuwegein waar ze, samen met de teamleden werkzaam in de hoofdzetel gelegen te Brussel (B) deel uitmaken van de business unit Clinical Data Services.

De voornaamste diensten die door Clinical Data Services geleverd worden aan de farmaceutische, medische hulpmiddelen en biotechnologie industrie zijn;

- Data management van fase I tot IV studies onder zowel klassieke vorm (standaard clinical trial platform zoals Clintrial(r)) als gebruik makende van moderne technologie (web-based studies, o.a. Clinsource TrialXS(r) )

- Coding

- Opzetten van EDC studies (Electronic Data Capture)
- SAS-programmering

De eerste reacties van alle betrokken partijen aangaande deze nieuwe samenwerking zijn uitermate positief.

'Deze oplossing, die in nauw overleg tussen GlaxoSmithKline BV en MSOURCE tot stand is gekomen, versterkt onze positie als full-service CRO in Nederland. De mogelijkheden van onze data management groep worden door GlaxoSmithKline maximaal benut, onder andere door de doorgevoerde integratie van TrialXS, een internet studie management systeem, blijft GlaxoSmithKline continu op de hoogte van de status van hun klinische studies'. Aldus Adriaan Hart de Ruijter, managing director en mede-oprichter van MSOURCE.

'De overgang van GlaxoSmithKline BV naar een CRO als MSOURCE bevalt prima. Het biedt mij en mijn collega-datamanagers de gelegenheid met een grote variëteit aan klanten in aanraking te komen en op verschillende niveaus met klinische studies bezig te zijn. Nu we deel uitmaken van de 'Core Business' van MSOURCE, zien we veel uitdagingen onze kant uit komen'. Aldus Emelia Petrov, data manager.

'Klinisch onderzoek is uitermate belangrijk voor GlaxoSmithKline BV. Door de samenwerking met MSOURCE hebben we een goede efficiency slag kunnen maken. Ik verwacht veel van deze samenwerking', zegt Dirk Aelvoet, Medisch Directeur van de Nederlandse vestiging van GlaxoSmithKline.

Betreffende MSOURCE (www.msource-cro.com)

MSOURCE is operationeel binnen Europa en de Verenigde Staten en de activiteiten voldoen dan ook aan de strengste eisen opgelegd door het FDA en de EMEA.

Het MSOURCE management team streeft naar een continue kwaliteitsverbetering wat leidt tot betrouwbare en kwalitatief hoogstaande studieresultaten. De MSOURCE-diensten zijn ISO 9000:2001 gecertifieerd.

MSOURCE is een onafhankelijk bedrijf met hoofdzetel in Brussel en 2 filialen in Nederland; Maastricht en Nieuwegein. Bijkomende informatie is beschikbaar op www.msource-cro.com

Of neem contact op met:

Msource Medical Development
Mechelsesteenweg 455 bus 5
1950 Kraainem, Belgium
www.msource-cro.com

Adriaan Hart de Ruyter
Managing Director
ahartderuyter@msource-cro.com
Tel: +32.2.768.01.66

Piet Smet
Manager Business Developmen
psmet@msource-cro.com
Tel: +32.2.766.10.90

Betreffende GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline is een internationaal opererende, innovatieve farmaceutische onderneming met vestigingen in meer dan 70 landen. De internationale mission statement luidt: our global quest is to improve the quality of human life by enabling people to do more, feel better and live longer.

21 jan 04 10:02