Gemeente Leeuwarden

Digitaal Trapveld met een jaar verlengd

Digitaal trapveld Het Digitaal Trapveld aan de Krijn van der Helmstraat in de Vrijheidswijk bestaat drie jaar en wordt in ieder geval met een jaar gecontinueerd. De kosten worden betaald uit het project Noordrand aan zet.

Begin februari 2001 opende het Digitaal Trapveld haar deuren. Jong en oud kan elkaar hier ontmoeten en kennismaken met de computer.

Vorig jaar trok het trapveldje ruim 24.000 bezoekers en won een prijs als het beste Trapveld van Nederland. De invloed op de jeugd is gunstig. Ze worden beziggehouden, kunnen elkaar ontmoeten en leren omgaan met de computer. Er wordt huiswerkbegeleiding gegeven om te voorkomen dat jongeren op school afhaken en op een verkeerd spoor terechtkomen.

Ook ouderen kunnen er terecht. Er worden diverse cursussen en workshops gegeven zoals digitaal fotograferen, kaarten maken op de computer, een website bouwen, leren omgaan met internet enz. Hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt, er is momenteel zelfs een wachtlijst. Voor het komende jaar zijn er plannen voor een Kinder-wijkkrant, een digitale verhaaltjeskist en ook op het gebied van muziek en computer worden projecten uitgewerkt.