Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuw: de Cultuurkaart Provincie Utrecht

21-1-2004
Een virtuele gids over het cultuurbeleid van de Utrechtse overheden en het rijk. Dat is de opzet van de Cultuurkaart, een nieuw loket van de provincie Utrecht op internet.

Voor wie benieuwd is naar de plannen van de overheid in het Utrechtse in de culturele sfeer is www.provincie-utrecht.nl/cultuurkaart een aanrader. De website laat de bezoeker niet alleen zien welke aandacht de Utrechtse overheden besteden aan culturele voorzieningen, zoals musea, podia en beeldende kunst. Daarvoor zijn kerngegevens verzameld over onderwerpen als de Utrechtse historische verenigingen, locale omroepen, archieven, bibliotheken en theaters. Ook informatie over culturele subsidies en het cultuurbeleid is op een beknopte wijze toegankelijk gemaakt.

Een extra publieksvriendelijke toepassing - die momenteel wordt uitgebreid - is een zoekmachine die toegang verleent tot contactinformatie over de vele culturele instellingen in de provincie Utrecht. Via de website kan de bezoeker zo meer zicht krijgen op het cultureel aanbod in de eigen omgeving, zoals zangkoren en muziekgezelschappen.

De Cultuurkaart van de provincie Utrecht is mede mogelijk gemaakt met informatie van de Utrechtse gemeenten.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl