Politie Groningen

Persberichten woensdag 21 januari 2004

Provincie Groningen 21-01-2004 -

Groningen: man (29) beschoten bij poging beroving
Een 29-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht beschoten bij een poging om hem te beroven door twee nog onbekende mannen op de Wibenaheerd. Het slachtoffer liep een schampschot aan zijn hoofd op. Na de behandeling in het ziekenhuis kon hij naar huis. De man verklaarde dat hij, na geld gepind te hebben op de Wibenaheerd, gevolgd werd door twee donkere mannen. Op een gegeven moment werd van hem geld geëist Hij duwde de mannen van zich af en begon te schreeuwen. Er werd vervolgens een schot gelost. Het slachtoffer zocht hulp bij een van de bewoners van de Wibenaheerd die de politie waarschuwde. Beide verdachten vluchten te voet weg over de Wibenaheerd. Een zoektocht naar de mannen leverde nog geen resultaat op. De technische recherche stelde een onderzoek in en buurtbewoners werden ondervraagd over datgene wat ze gezien of gehoord hadden. Signalement daders: dader 1: man, donkere huidskleur, leeftijd 22- 25 jaar, lengte 180-185 cm, normaal postuur, geen baard/snor of bril. Hij was gekleed in een bruine leerachtige / suède heupmodel jas, spijkerbroek en sportschoenen. Dader 2: man, donkere huidskleur, leeftijd, leeftijd 22-25 jaar, lengte 108 185 cm., iets gezetter postuur dan dader 1 maar wel normaal. Gekleed in een bruine leren jas, spijkerbroek en sportschoenen.

Groningen: kop-staart botsing op Zaagmuldersweg
Een 44-jarige automobilist uit Tynaarlo reed dinsdagavond op de Zaagmuldersweg achterop een naar de Hortensialaan afslaande 65-jarige automobilist uit Groningen. De 65-jarige automobilist en een inzittende vrouw werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Voor het stabiel afvoeren van de slachtoffers knipte de brandweer het dak van de auto af. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: ligfietsster gewond na aanrijding
Op de kruising van de Hoornsedijk met de Laan Corpus den Hoorn verleende dinsdagmiddag een 31-jarige ligfietsster uit Groningen geen voorrang aan een 65-jarige automobiliste uit Zuidlaren. De ligfietsster werd geschept op de kruising en is voor onderzoek van haar schaafwonden en buikklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man (27) na ruzie neergestoken
Een ruzie tussen twee mannen, 27 en 23 jaar uit Groningen, werd dinsdagmiddag op de Goudlaan door de 23-jarige man beslecht met het steken met een mes. Getuigen zagen de ruzie en de steekpartij en waarschuwden de politie. Ter plaatse gekomen troffen de agenten geen slachtoffer of verdacht meer aan. Kort daarna kwam de melding dat de 27-jarige man zich had gemeld bij een huisarts aan de Kraneweg. Het slachtoffer werd voor behandeling doorgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel. Uit onderzoek kwamen de personalia van de verdachte vast te staan en in de loop van de middag kon de 23-jarige verdachte worden aangehouden. Een onderzoek naar de toedracht en het motief van de ruzie is ingesteld door de politie.

Groningen: meerdere ongelukken op dinsdagochtend in stad Een 47-jarige fietsster uit Groningen kwam dinsdagochtend op de Steentilbrug ten val nadat haar aan het stuur hangende tas in haar spaken terechtkwam. Ze kwam op het asfalt terecht en werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Op de Astraat moest een 26-jarige moeder die reed op een snorfiets met haar 3-jarige dochtertje voorop plotseling remmen. De vrouw en het meisje kwamen ten val. Het meisje werd met aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht. Door de gladheid van het wegdek van de brug over het Hoendiep in Hoogkerk gleed een 41-jarige snorfietsster uit Groningen onderuit. Hij werd met knieletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de brug bij de Herman Colleniusstraat was dinsdagochtend glad. Een 29-jarige fietsster uit Groningen ging onderuit en een 29-jarige automobilist uit Groningen kon haar niet meer ontwijken en raakte de vrouw. Zij werd met heupletsel naar het hospitaal gebracht.

Noordbroek: auto tegen boom; bestuurder gewond
Een 52-jarige automobilist uit Noordbroek is dinsdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Geert Veenhuizenweg bij Noordbroek met zijn auto tegen een boom botste. Hij liep daarbij hoofdwonden op en vermoedelijk gebroken ribben. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Oude Pekela: overval taxichauffeur opgelost
Het crimeteam van de basiseenheid Winschoten heeft de overval op een 32-jarige taxichauffeur die vrijdagnacht plaatsvond op de Vrijheidsstraat in Oude Pekela opgelost. Als verdachte is aangehouden een 20-jarige inwoner van Oude Pekela. Hij was de passagier die de chauffeur met een draad om zijn hals bedreigde. De andere passagier wordt niet beschouwd als verdachte in deze zaak. De Pekelder heeft aangegeven dat hij de beroving mede heeft gepleegd omdat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Omdat het een ernstig feit betreft wordt hij vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Marum: vechtpartij tussen jongeren op AZC
De politie moest dinsdagmiddag bemiddelen bij een ruzie tussen een groepje jongeren op het AZC in Marum. De ruzie leek uit de hand te lopen toen een meisje een jongen een tand door de lip sloeg, waarna anderen zich ermee gingen bemoeien. De leiding van het AZC slaagde er voor de komst van de politie er al in om de jongeren te bedaren en uit elkaar te halen. De politieagenten zorgden er verder voor dat het rustig bleef. De ruzie was ontstaan in de bus waar de jongeren in werden vervoerd van school naar het AZC. Enkele meiden hadden zich geërgerd aan het gedrag van twee jongens en hadden hun daarop aangesproken. Al bekvechtende kwamen ze uit de bus. Op het terrein kwam het vervolgens tot een handgemeen.

Snelheidscontrole
Op de Eemshavenweg bij Bedum werden dinsdagmiddag 1295 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 3 te hard. De hoogst genoteerde reed 130 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Op de Provincialeweg bij ten Post (maximum 80 km/u) werden dinsdagavond 650 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 51 te hard (hoogste 128 km/u). Bij Delfzijl op de N991 werden 31 snelheidsovertredingen geconstateerd Dinsdagmiddag passeerden 810 voertuigen de radar op een gedeelte waar een maxiumsnelheiud van 80 km/u gold. Tijdens een
lasersnelheidsconrtrole op de Groningerweg bij Zuidwolde werden dinsdagavond 225 voertuigen gecontroleerd. De hoogste overtreding was een snelheid van 106 km/u.