Politie Drenthe

Woensdagmorgen 21-01-04

Assen 21-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Alcohol in het verkeer
BARGER COMPASCUUM - Dinsdagavond tegen 20.00 uur controleerde de politie een 23-jarige automobilist uit Klazienaveen, die gedronken bleek te hebben. Bij de ademtest blies hij 500, waarvoor hij een dagvaarding kreeg.
GLIMMEN - Dinsdagnacht werd op de Rijksstraatweg omstreeks 0.30 uur een 39-jarige automobilist uit Vries gecontroleerd, die ook gedronken had. Hij scoorde bij de blaastest 775, ongeveer 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding.

Auto gestolen
ASSEN - Dinsdagavond is aan de Speenkruidstraat een witte Opel Kadett sedan gestolen. De 42-jarige eigenares merkte de diefstal s nachts tegen 3.30 uur op en waarschuwde de politie.

Woninginbraak
LOON - Dinsdag overdag of aan het begin van de avond is ingebroken in een huis aan de Lonerbroekweg. Om binnen te komen heeft de dader een raam opengebroken. De 50-jarige bewoonster mist geld.

Speelautomaat bij inbraak opengebroken
ERM - Bij een inbraak dinsdagnacht in een restaurant aan de Oosterlangen is een hoeveelheid kleingeld gestolen uit een speelautomaat die daarbij werd opengebroken. De daders kwamen binnen door een deur te forceren. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.

Winkeldief aangehouden
EMMEN - Dinsdagmiddag is een 22-jarige man uit Emmen aangehouden wegens diefstal van een paar schoenen ter waarde van 39,95 in een winkel in de Hoofdstraat. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Man met mes verwond; verdachte meldt zich
ASSEN - Dinsdagmiddag is een 53-jarige man uit Assen bij een vechtpartij gewond geraakt. Hij raakte aan het Rhonepad om nog onduidelijke redenen in gevecht met een 33-jarige plaatsgenoot. Deze had daarbij een mes in zijn handen waardoor de 53-jarige man gewond raakte aan onder meer zijn handen. De verdachte meldde zich later aan het bureau en is ingesloten voor een nader onderzoek.

Muziekinstallatie in beslag genomen na overlast ASSEN - Dinsdagnacht is aan de Omloop een muziekinstallatie in beslag genomen nadat de bewoners de hele avond daarmee overlast hadden veroorzaakt. Tegen 23.30 uur was het welletjes en heeft de politie, na meerdere waarschuwingen waar niet op is gereageerd, uiteindelijk de muziekinstallatie in beslag genomen. De 52-jarige bewoner kan een proces-verbaal tegemoet zien.