Politie Hollands Midden
Datum: 21 januari 2004

(

Aanhoudingen Leiden
De politie heeft op zondagmidag 18 januari drie jongeren uit Leiden van 14 (2) en 15 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting aan een container. De politie kreeg een melding van een getuige dat drie jongeren een kerstboom en een vuilcontainer op de Munnikenstraat in de brand hadden gestoken. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen hield de politie even later de drie verdachten aan.Tijdens de verhoren bekende een 14-jarige verdachte in totaal vijf containerbrandjes in deze wijk. De 15-jarige verdachte ontkent een aandeel in de brandstichting te hebben. De verdachten zijn na verhoor weer heengezonden.

Hennepkwekerijen ontmanteld Leiden
De politie heeft vorige week vier hennepkwekerijen en twee voormalige kwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Naar aanleiding van informatie over vermoedens van hennepkwekerijen in voornamelijk woningen, heeft de politie een onderzoek ingesteld. In een bedrijf aan de Kagerstraat werd een kwekerij met 1529 planten aangetroffen. In een woning aan de Lage Rijndijk werden twee kwekerijen met in totaal 522 planten aangetroffen. In een woning aan de Formosastraat werd in een kwekerij 232 planten gevonden. Een 31-jarige Leidse is voor deze kwekerij gehoord. In een woning aan de Dillenburgerstraat is een kwekerij c.q. drogerij met twee kilo henneptoppen aangetroffen. Voor deze zaak is een 57-jarige Leidse gehoord. In een schuur aan de Bernhardkade werden restanten van een kwekerij gevonden, evenals in een woning aan de Beatrixstraat. Onderzoek naar andere verdachten loopt nog. Alle planten, apparatuur van de kwekerijen en restanten zijn in beslaggenomen en inmiddels vernietigd.


Politie zoekt doorrijder Leiden

De politie is op zoek naar een fietser die op dinsdag 20 januari rond 16.35 uur op de kruising Steenstraat met de Narmstraat en Beestenmarkt in aanrijding kwam met een 16-jarig fietsend meisje uit Oegstgeest. Het meisje kwam ten val. De fietser reed door. Met vermoedelijk heupletsel is de Oegstgeestse overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.


Politie houdt inbrekers op heterdaad aan Leiden

De politie hield op dinsdag 20 januari rond 23.00 uur in een bedrijfspand aan de Rooseveltstraat twee 19-jarige mannen uit Leiden aan. Surveillerende agenten ontdekten dat er in het pand was ingebroken. De ruit van de toegangsdeur was vernield. Een onderzoek in het bedrijf leverde de twee verdachten op die zich tussen auto's in het pand schuilhielden. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in flatwoningen Leiden

In drie flatwoningen, aan de Willem de Zwijgerlaan, het Jaques Urlusplantsoen en de Agaatlaan, werd overdag op dinsdag 20 januari ingebroken. In alle gevallen werd de voordeur opengebroken. Er zijn diverse goederen gestolen waaronder bankpassen, geld, sieraden, een videocamera, een digitale fotocamera, modem en enkele paspoorten. De politie stelt een onderzoek in.


Politie onderzoekt aanrijding Alphen aan den Rijn

De politie onderzoekt een aanrijding die op dinsdag 20 januari rond 17.15 uur op de Wilhelminalaan plaatsvond. Een jongetje uit Alphen aan den Rijn, leeftijd nog niet bekend, werd daar op zijn fiets aangereden door een bestelbusje bestuurd door een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De bestuurder verklaarde dat het fietsertje plotseling naar links kwam. Het jongetje werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.


Inbraak in flatwoningen Alphen aan den Rijn

In drie flatwoningen, aan de Preludeweg en twee aan het Marsdiep, werd overdag op dinsdag 20 januari ingebroken. Door de voordeur open te breken of te flipperen en via het openbreken van een keukenraam verkreeg men de toegang tot de woningen. In ieder geval zijn er sieraden, paspoorten, mobiele telefoons en is er een computer gestolen. De politie stelt een onderzoek in.


Inbraak in woningen Nieuwerkerk a/d IJssel

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 januari werd er ingebroken in een woning aan het Dahliaveld en de Fluitekruid. In beide gevallen kwam men vermoedelijk met de zogenaamde hengelmethode binnen. Er zijn diverse goederen gestolen waaronder een mobiele telefoon, een handtas, een portemonnee en een laptoptas. De handtas werd overdag teruggevonden op het Kroonkruid. Op een speeltuin aan de Zuidplas werd de portemonnee teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.


Verdachte van woninginbraak aangehouden Moordrecht

De politie heeft op dinsdag 20 januari een 22-jarige man uit Moordrecht aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan het Land voor Water op maandag 22 september 2003. Door insluiping via de achterdeur van de woning kwam een onbekende man de woning binnen en nam een handtas van de bewoonster weg die op dat moment in de woning aanwezig was. Een buurtbewoonster had de man met goederen gezien waarna ze hem op een scooter zag wegrijden. De politie kwam de verdachte op het spoor mede naar aanleiding van de getuigenverklaring en het opgegeven signalement. De verdachte is in verzekeringgesteld.

Politie doet inval in woning Gouda
Een arrestatieteam heeft op dinsdag 20 januari omstreeks 17.15 uur een inval gedaan in een woning aan de Raam. In de middag werd bij de politie gemeld dat er een man met een vuurwapen was gezien. Het was niet duidelijk of de man de woning aan de Raam was binnengegaan. De politie besloot het arrestatieteam in te zetten. Bij de inval in de woning werd echter na een doorzoeking niets aangetroffen, ook werd er niemand aangehouden.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --