Ingezonden persbericht


Kahuna Groep haalt 1 miljoen euro op

Amersfoort, 21 januari 2004 Astor Participaties heeft met ingang van december 2003 een minderheidsbelang genomen in Kahuna Groep. De transactie heeft een omvang van 1 miljoen euro en is gepaard gegaan met een emissie van aandelen.

Kahuna Groep laat jaar op jaar gunstige groei- en winstcijfers zien, zegt Rhett Oudkerk Pool, oprichter en DGA van Kahuna Groep. De kapitaalinjectie van Astor stelt ons in staat het groeitempo op te voeren door het ontwikkelen van nieuwe activiteiten dan wel door middel van overnames. We ondervonden veel belangstelling vanuit de venture capital markt. De filosofie en aanpak van Astor als club van met name informele investeerders, past in de huidige fase van Kahuna het beste bij ons.

De transactie is vanuit Astor begeleid door PriceWaterhouseCoopers en door BlueMind Corporate Finance vanuit Kahuna Groep.

Astor Participaties

Astor Participaties is hoofdzakelijk een fonds van informal investors. Dezen hebben allen een uitgebreide ondernemerservaring en brengen ieder voor zich een bepaalde sectorexpertise in. Samen met de expertise en langdurige participatie-ervaring van het fondsmanagement levert dit een belangrijke bron van toegevoegde waarde op. Hieruit put Astor om, samen met de ondernemer, de participaties tot een succes te maken. De ING Bank en de Friesland Bank zijn de professionele financiers van Astor. Astor is lid van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Ga voor meer informatie naar www.astorparticipaties.nl

Kahuna Groep

Kahuna ondersteunt organisaties die zaken willen doen via internet. Kahuna onderscheidt zich doordat het bedrijf de oplossingen voor de opdrachtgever ook kan beheren (outtasking). De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Kahuna Network Solutions ontwikkelt en beheert de snelle, veilige en 100% beschikbare infrastructuur die daarvoor nodig is. Kahuna behoort in Nederland tot de marktleiders op het gebied van managed security. Kahuna Business Solutions helpt organisaties met het managen van hun e-mail- en klantcontacten met o.a. web-selfservice via het Internet. Kahuna levert een uitgebreide reeks aan eCRM-oplossingen, doorgaans op basis van Kana-producten. Kahuna Telecom beheert de spraak en datacommunicatie voor bedrijven door telefonie en DSL te leveren met toegevoegde waarde. Kahuna IP-communications helpt bedrijven hun spraak-, data- en beeldcommunicatie te verbeteren door innovatieve inzet van voorzieningen op basis van IP.

Opdrachtgevers van Kahuna zijn onder meer de Belastingdienst, Boekhandelsgroep Nederland, Gemeente Eindhoven, IB-Groep, Kamer van Koophandel, Van Kooij Mercedes, Nederlandse Spoorwegen, Ohra, Spaaradvies,en Wehkamp. Kahuna is een Nederlands bedrijf met internationale ambities. Kahuna is in 1997 opgericht en is gevestigd in Amersfoort. Kahuna heeft ongeveer vijftig medewerkers in dienst en telt op dit moment 10 vacatures. Ga voor meer informatie naar www.kahuna.nl

Kahuna is winnaar van de ICT Company Award 2002. Kahuna is nummer 4 op de Deloitte & Touche Fast50 van snelgroeiende hightech-bedrijven. Verder is Kahuna de winnaar van de ComputerPartner Award 2003 voor de meest innovatieve reseller.

Perscontacten

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl