Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 januari 2004

Doorgereden na aanrijding

Politie houdt twee verdachten aan nadat zij er na een aanrijding vandoor waren gegaan zonder hun identiteit kenbaar te maken

Oldenzaal

Een 24-jarige automobilist uit het Duitse Gildehaus reed woensdag 21 januari omstreeks 00.05 uur op de Haerstraat in Oldenzaal.Hij ontdekte dat hij verkeerd was gereden en keerde de auto op de kruising met de Prins Bernardstraat. Op het moment dat hij bijna geheel gekeerd was, werd hij door een auto, die vanuit de Prins Bernardstraat naderde, aangereden. De bestuurder en bijrijder van deze auto reden na de aanrijding met hoge snelheid door zonder hun identiteit kenbaar te maken.

De politie onderzocht de omgeving en trof op de Stationsweg in Oldenzaal een auto aan met verse schade. De auto bleek op naam te staan van een 29-jarige man uit Enschede en bleek niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. Omdat het vermoeden bestond dat de inzittenden van de auto in de trein richting Hengelo waren gestapt, werd het perron in Hengelo in de gaten gehouden. Uit de trein die vanuit Oldenzaal was gekomen, stapten twee personen uit, die aan het opgegeven signalement voldeden. Beide verdachten, de 29-jarige bestuurder uit Enschede en de 20-jarige bijrijder uit Almelo, werden vervolgens op het Stationsplein in Hengelo aangehouden. Zij hebben inmiddels bekend in bovengenoemde auto te hebben gezeten en er na de aanrijding vandoor te zijn gegaan. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-008111)

Diefstal auto

Eigenaar doet aangifte van diefstal van zijn auto, een Alfa Romeo

Hengelo

Een 40-jarige man uit Hengelo deed aangifte van diefstal van zijn auto, een zwarte Alfa Romeo type Alfa 75 1.8 met kenteken FF-LT-44. De auto werd vanaf de Dennebosweg in Hengelo gestolen in de avond/nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 januari 2003. (bps: 04-008142)

Diefstal auto

Witte Hyundai H100 gestolen; eigenaar doet aangifte

Tubbergen

Een 49-jarige man uit Tubbergen deed aangifte van diefstal van een witte Hyundai H100 met kenteken 46-VP-ZG. De auto stond geparkeerd aan de Reutummerweg aan de zijde van de Boskampstraat en werd daar in de avond/nacht van maandag 19 op dinsdag 20 januari weggenomen. (bps: 04-007772)

Eigenaar pony's gezocht

Politie verzoekt eigenaar van twee pony's zich te melden

Nutter

Maandag 19 januari werd gemeld dat in een weiland aan de Steenbergweg in Nutter twee pony's staan en dat onduidelijk is wie de eigenaar van de twee dieren is. Het gaat om een stukje weiland waar vrijwel geen gras meer aanwezig is. Buurtbewoners hebben de dieren reeds voorzien van water en hooi. Ook de eigenaar van het weiland weet niet wie de twee pony's in het weiland heeft gestald. De dierenbescherming is reeds op de hoogte gesteld en heeft geconstateerd dat de pony's niet ondervoed zijn. De politie verzoekt de eigenaar van de twee pony's zich te melden. (bps: 04-007536)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588
---- --