Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking genomen raadsbesluiten

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2003 onder meer de hieronder genoemde besluiten heeft genomen:


- Besluit om de Monumentenverordening Capelle aan den IJssel 2003 vast te stellen;
Toelichting: Naast de rijks- en provinciale monumentenzorg kan de gemeentelijke monumentenzorg worden samengevat als beleid gericht op het behoud en de versterking van het plaatselijk cultureel erfgoed. Het gemeentelijk monumentenbeleid is in brede zin gericht op onderhoudsstimulering en het tegengaan van sloop van nog aan te wijzen objecten en/of stadsgezichten. Over de aan te wijzen objecten/gebieden zal worden besloten aan de hand van een inventarisatie waarover met alle betrokkenen zal worden gecommuniceerd. Aan deze inventarisatie wordt momenteel gewerkt. In financiële zin zal een en ander gestalte krijgen in een nog door de gemeenteraad vast te stellen subsidieverordening. Inwerkingtreding: zes weken na de dag van bekendmaking.


- Besluit om de Verordening Instelling Monumentencommissie Capelle aan den IJssel vast te stellen;
Toelichting: Deze verordening regelt de taak, de bevoegdheid en de aanstelling van de commissie. Het is een onafhankelijke commissie die het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd kan adviseren.
Inwerkingtreding: zes weken na de dag van bekendmaking.

Over deze besluiten kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd van de afdeling Beheer van de gemeente een verzoek indienen.

Tegen het besluit over het wel of niet referendabel verklaren van de raadsbesluiten kan binnen 6 dagen na de datum van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De verordeningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van de besluiten verkregen worden.