Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 januari 2004

Politieman ontslagen

Sinds maart 2003 geschorste politieman door korpschef ontslagen

Twente

Vorig jaar maart werd een drieëndertig jarige agent, destijds werkzaam bij de afdeling Almelo-Centrum/-Noord/-Oost, geschorst op verdenking van het overtreden van de opiumwet en het schenden van het ambtsgeheim. Op basis van de bevindingen van de Rijksrecherche heeft korpschef Piet Deelman deze agent, gisteren dinsdag 20 januari, ontslagen.

Aanrijding met letsel

Fietser rijdt tegen auto aan en breekt heup

Enschede

Dinsdagmorgen 20 januari om ongeveer 09.45 uur werd een aanrijding gemeld op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Bleek dat een 85 jr. fietser uit Enschede, rijdend over het fietspad, plotseling naar links was uitgeweken en daarbij in aanrijding kwam met een personenauto bestuurd door een 27 jr. Enschedese. De 85 jr. werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken heup werd geconstateerd. Hij is opgenomen en familie werd door de politiemensen in kennis gesteld. (bps: 04-007716)

Ongeval met lestel

Snorfietster verleend komend uit uitrit geen voorrang aan automobilist

Enschede

Dinsdag 20 januari rond het middaguur verleende een 19 jr. Enschedese snorfietster geen voorrang aan een 42 jr. automobilist uit Almelo. Deze laatste reed over de Emmastraat in Enschede en de 19 jr. kwam uit een uitrit. Zij kwam op de motorkap van de auto terecht tegen de voorruit, waardoor deze volledig vernield werd. Met een ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Na het hechten van een wond aan haar rechterknie kon ze weer naar huis met verder nog wat blauwe plekken en builen. (bps: 04-007831)

Notoire winkeldief

Winkeldief op herhaling, aangehouden en in verzekering gesteld

Enschede

Personeelsleden van een supermarkt aan de Lipperkerkstraat in Enschede, betrapten een 24 jr. Enschedeer bij het wegnemen van goederen uit de winkel, zonder die bij de kassa af te rekenen. De 24 jr. is aangehouden en aan het politiebureau in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en opgesloten. Hij komt voor als notoire winkeldief. Justitie zal beslissen wat er met hem moet gebeuren. (bps: 04-007909)

Hennepplantage ontmanteld

Professioneel ingericht plantage ontmanteld en vernietigd

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd dinsdagmorgen aangebeld bij een woning aan de Poolmansweg in Enschede. Vast was komen te staan dat in de woning een hennepplantage aanwezig moest zijn. Op bellen en kloppen werd niet gereageerd door de bewoners, terwijl de politiemensen de indruk hadden dat deze wel degelijk thuiswaren. Een klein ruitje werd aan de achterzijde van de woning vernield, waarop onmiddellijk de deur werd geopend. Op de zolder van de woning werd de professioneel ingerichte plantage aangetroffen met 51 planten en de nodige apparatuur. Het geheel is in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en reeds vernietigd. Proces-verbaal tegen de 27 jr. bewoner en eigenaar wordt opgemaakt. (bps: 04-006237)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --