Politie Amsterdam-Amstelland

Nachtelijke winkeldieven aangehouden

---

Arrestatie onderzoek misbruikt meisje
21-1-2004. Met de arrestatie van een 26-jarige man is het onderzoek naar het seksueel misbruik van een 11-jarig meisje in Osdorp in een stroomversnelling geraakt. Een uitzending van het programma Ter Plaatse leverde 30 tips op. De verdachte, die gistermiddag is aanhouden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en wordt vrijdag voor de officier van justitie geleid. De vermoedelijke identiteit van de tweede verdachte is ook bekend. Deze man is spoorloos.
---

Nachtelijke winkeldieven aangehouden

21-1-2004. Woensdagochtend rond kwart over drie werden een 25-jarige en 30-jarige man in de Celebesstraat aangehouden voor diefstal uit een winkel bij een benzinestation. Eén van de verdachten heeft een bekentenis afgelegd.

---

Nepmelder uit Diemen gepakt

21-1-2004. Woensdagochtend rond drie uur werd een 20-jarige man gearresteerd voor nepmeldingen en het gooien van glazen potten naar politiemensen. De verdachte werd in een woning in Diemen aangehouden. De gsm waarmee hij de nepmeldingen deed, is in beslag genomen.

Al enige tijd kreeg de politie in Diemen meldingen dat er iets ernstigs gebeurd zou zijn op de Rode Kruislaan. Zo ook gisteravond en vannacht. Elke keer bleek er niets aan de hand te zijn. Vannacht kwam de zaak tot een oplossing. Politiemensen zagen dat een man vanuit een woning een glazen voorwerp naar een langsrijdende politieauto gooide, wat ook al meerdere malen na een nepmelding was gebeurd. De man werd na zijn daad gearresteerd. Hij heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

---
Woningovervallers gearresteerd
21-1-2004. Dinsdagavond zijn twee overvallers gearresteerd, die kort daarvoor een woningoverval hadden gepleegd in de Delflandpleinbuurt. Een derde dader kon ontvluchten.

Rond negen uur drongen de gemaskerde mannen de woning binnen. Het aanwezige echtpaar bedreigden zij met een vuurwapen. De overvallers gingen gewelddadig te werk. Zij knevelden hun slachtoffers en de man werd geslagen en geschopt. Om hun eisen kracht bij te zetten kregen de slachtoffers een vuurwapen tegen het hoofd gedrukt. Inmiddels had de politie een melding gekregen dat er in de woning iets gaande was. Zij omsingelden het pand. Agenten zagen de daders vervolgens de woning verlaten en gingen tot arrestatie over. Twee verdachten werden aangehouden. Een derde man wist te ontkomen en is voortvluchtig.