Politie Zuid-Holland-Zuid

21/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-01-2004 - Persberichten District I

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is op 20 januari aangehouden aan het Van Oldenbarneveldplein te Dordrecht op verdenking van winkeldiefstal in een supermarkt aan die straat. De buit bestond uit levensmiddelen ter waarde van 50 euro.

VERNIELING
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op 20 januari om 15.30 uur op de Van Godewijckstraat te Hendrik-Ido-Ambacht twee meisjes aangehouden van respectievelijk 15 jaar uit Vlissingen en 17 jaar uit Dordrecht. Zij hadden met zwarte viltstift de banken en ramen beklad in de bus van Rotterdam naar Dordrecht.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 35-jarige Dordtenaar is op 20 januari om 20.15 uur aangehouden op de Kromhout in Dordrecht. Hij vernielde prullenbakken en autos nadat hij geweigerd was bij een welzijnsinstelling omdat hij te laat was. Stadswachten probeerden hem tegen te houden, maar werden beledigd en bedreigd. Daarop hield de politie de man aan en sloot hem in.

VALSE NAAM
DORDRECHT Surveillerende agenten hebben op 20 januari om 21.15 uur een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Lijnbaan in die plaats nadat zij hem in een auto hadden zien rijden op de Noordendijk. Hij gaf bij controle een valse naam op. Na controle van de gegevens bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd omdat hij nog diverse boetes had openstaan. Na opmaken van proces-verbaal is hij heengezonden.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Een 37-jarige Rotterdammer liep bij een alcholcontrole op 20 januari 21.45 uur op de Koninginneweg te Zwijndrecht tegen de lamp. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

HENNEPPLANTAGE OPGEROLD
DORDRECHT De politie heeft op 21 januari 0.00 uur een hennepplantage opgerold aan de Weeskinderendijk Beneden te Dordrecht. Daarbij zijn een een 29-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 25-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen. Bij controle van een voertuig op de Weeskinderendijk, roken agenten een zeer sterke henneplucht. Zij gingen toen op onderzoek uit bij twee woningen aldaar. In een van de woningen werden 350 planten aangetroffen in een volledig ingerichte plantage. De stroom werd op levensgevaarlijke wijze afgetapt. Het energiebedrijf heeft dit afgesloten en de politie heeft de planten voor vernietiging afgevoerd.