1e persbericht van woensdag 21 januari 2004

Eindhoven 21-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ruim 100 procent te hard gereden

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is woensdagochtend rond 9.55 uur een 38-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man reed maar liefst 108 km/u over deze straat waar 50 de maximum snelheid is. De auto van de man is in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen door de politie. Tegen de hardrijder wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vluchtpoging leidt tot dubbele beenbreuk

De politie wilde woensdagochtend een auto controleren die met een ladder op het dak over de Doornakkersweg reed. Op de Jozef Israelslaan werd echter de snelheid van de auto verhoogd. De politie zette de achtervolging in. Op de Pieter Lastmanstraat werd de auto tot stilstand gebracht en vluchten drie mannen uit de auto. Een 42-jarige Eindhovenaar kon rond 2.10 uur op de Pieter Lastmanstraat aangehouden worden. Hij kwam met zijn voet onder het wiel van de nog rijdende auto terecht tijdens de vluchtpoging en liep een dubbele beenbreuk op. Hij is hieraan behandeld in het ziekenhuis. Van de twee andere inzittenden ontbreekt nog elk spoor. De auto waarin het drietal reed stond geregistreerd als gestolen. In het voertuig werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De aangehouden verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontroles in Tongelre

De politie van de afdeling Tongelre heeft dinsdag op de Tongelresestraat en op het Insulindeplein verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 140 bekeuringen uitgedeeld. 29 voor een te hoog vermogen van de bromfiets, vijf voor het niet dragen van de helm, veertien voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs of het bromfietscertificaat, één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, twee voor een onverzekerd voertuig, één voor het ontbreken van het verzekeringsplaatje, zestien voor het niet in orde hebben van de verlichting van het voertuig, één voor het rijden zonder geldig rijbewijs, 44 voor het niet dragen van de autogordel, zestien voor het negeren van een gesloten verklaring, drie voor bromfietsremmen die niet in orde waren, één voor het rijden met een kale bromfietsband, één voor het rijden door rood, twee voor het negeren van een stopverbod en vier voor parkeren op de stoep. Eén van de gecontroleerde bromfietsen bleek gestolen te zijn en een andere had een zeer hoge snelheid en was onverzekerd. Deze beide bromfietsen werden in beslag genomen.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Aalsterweg is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden zeven bekeuringen uitgedeeld. Eén voor niet handsfree bellen in de auto, twee voor te hard rijden, twee voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs / kentekenbewijs, één voor het niet dragen van een helm en één voor het rijden door rood.

Helmond: Automobilist aangehouden

Een automobilist van 29 jaar uit Eindhoven is woensdagochtend rond 2.15 uur op de Engelseweg aangehouden. Nadat hij bij een routine-controle was aangehouden, bleek dat hij nog drie vonnissen had openstaan. Ook had hij een koevoet in zijn auto liggen. De man is meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij geen rijbewijs had. Daarvoor is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tijdens het fouilleren verzette hij zich hevig en schold hij een agent uit. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Bergeijk: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Eikendreef zijn onder meer een camera, sieraden en dvds weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond rond 19.00 uur. Aan de rechterkant van de woning is een raam geforceerd, waarna het huis werd doorzocht.

Best: Snelheidscontrole

Op de Sonseweg zijn woensdag tussen 8.45 en 9.50 uur 316 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 24 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 117 km/u.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf De Bleekvelden is dinsdagavond tussen 20.45 en 23.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Opel Vectra (TH-SR-75).

Gemert: Sigaretten en scheermesjes weggehaald

Bij een inbraak in een winkel aan de Kapelaanstraat is een onbekende hoeveelheid sigaretten en scheermesjes gestolen. Dat gebeurde dinsdagavond rond 23.45 uur. Een ruit van de toegangsdeur is vernield, waarna een opberglade werd opengebroken.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf

Dinsdagavond rond 23.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Maastrichterweg. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat drie of vier mannen uit een auto stappen en de toegangsdeur openbreken. Twee van hen gaan daarna naar binnen. Na een paar minuten komen ze weer naar buiten, stappen met een witte tas in de auto, en gaan er met zn allen vandoor. Het is nog onbekend wat er is buitgemaakt.

Veldhoven: Verkeerscontrole

Op de Kempenbaan is woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden waarbij zeventien bekeuringen werden uitgedeeld. Vijftien voor het rijden door rood, één voor het niet handsfree bellen in de auto en één voor het niet dragen van de autogordel.