Provincie Overijssel

Overijssel ?aanjaaglocatie? voor bouw extra woningen

De provincie Overijssel is vandaag door minister Dekker aangewezen als aanjaaglocatie voor de acties die de minister wil ondernemen op het gebied van het verhogen van de woningproductie, zo heeft gedeputeerde Rietkerk bekend gemaakt tijdens de startbijeenkomst 'Bouwen aan Wonen' in het provinciehuis. Binnenkort worden afspraken gemaakt over de selectie van gebieden in Overijssel waarin de aanjaagteams gaan opereren.

Gedeputeerde Rietkerk is blij met de reactie van de minister. "Het aanbod van de provincie en de Overijsselse netwerksteden om als landelijke pilot voor deregulering op het gebied van woningbouwbeleid te dienen, is daarmee door de minister omarmd. Samen met de gemeenten, marktpartijen en corporaties kunnen we nu actief aan de slag." Minister Dekker heeft in de richting van de provincie laten weten veel waarde te hechten aan initiatieven die enerzijds een bijdrage leveren aan de bouwproductie en versnelling van de stedelijke vernieuwing en anderzijds een impuls geven aan ontbureaucratisering, versnelling van processen en deregulering.

De pilot in Overijssel is erop gericht uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn van het versneld doorlopen van procedures binnen bestaande wettelijke mogelijkheden. De handelswijze van partijen bij het aanvragen en verlenen van vergunningen wordt daarbij in kaart gebracht. Minister en provincie willen zo op korte termijn resultaat bereiken. Gedeputeerde Rietkerk vraagt niet alleen een inspanningsverplichting van gemeenten om te dereguleren op VROM gebied. Ook in de richting van de burgers van Overijssel doet hij een nadrukkelijke oproep om overbodige regelgeving te melden op www.prv-overijssel.nl.

Rietkerk: "Het versnellen van de woningbouwproductie is voor Overijssel van groot belang. De behoefte aan goede woningen is groot en het versnellen van de productie is een positieve impuls voor de Overijsselse economie."

Eind 2003 bood Theo Rietkerk, samen met de vertegenwoordigers van de netwerksteden de Vaste Kamercommissie VROM een petitie aan. In de petitie werd ondersteuning van de minister van VROM gevraagd bij het oplossen van knelpunten in de woningbouwproductie en werd aangeboden om Overijssel als landelijke pilot voor deregulering en ontbureaucratisering te laten fungeren.

Nadere informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel