NOS


Henk van hoorn verlaat hoofdredactie nos radio 21-01-2004
Henk van Hoorn stopt per 1 juli 2004 als hoofdredacteur NOS Radio vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Van Hoorn heeft een lange carrière achter de rug bij zowel de radio als de televisie. Bij zijn vertrek in juli aanstaande werkt Van Hoorn 40 jaar in de omoepjournalistiek. Een groot aantal jaren daarvan was hij werkzaam bij de NOS.
Van Hoorn begon zijn journalistieke loopbaan in 1964 bij de AVRO na een studie politieke en sociale wetenschappen. In 1971 stapte hij over naar de NOS als parlementair redacteur van Den Haag Vandaag. Tussen 1980 en 1990 werkte hij voor VARA, VPRO en Radio Rijnmond. In 1990 kwam Van Hoorn terug bij de NOS als chef actuele programma's NOS Radio. Na de splitsing van de NOS in NOS RTV en NPS in 1995 werd hij hoofdredacteur van het NOS Radionieuws en van Met het Oog op Morgen. In 1999 volgde zijn benoeming tot hoofdredacteur NOS Radio. Van Hoorn is één van de geestelijk vaders van het NOS Radio 1 Journaal. Deze actualiteitenrubriek radio ontstond in september 1997 door het samengaan van alle radio-actualiteitenrubrieken van de publieke zenders.
Henk van Hoorn verlaat de NOS overigens niet helemaal. Ook na zijn vertrek als hoofdredacteur NOS Radio blijft hij één avond per week het NOS radioprogramma Met het Oog op Morgen presenteren.