Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 4-2004
Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad van Sint-Oedenrode vergadert op donderdag 29 januari a.s. De vergadering begint om 19.30 uur. In deze openbare vergadering komen de volgende punten aan de orde:


-opening

-spreekrecht voor burgers

-vaststelling van de agenda

-vaststelling van de notulen van de vergadering van 20 en 27 november 2003 en van 18 december 2003

-ingekomen stukken en mededelingen

-voorstel tot instemming met het concept beleidsplan Integrale Jeugdgezondheidszorg 2004-2007 (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot ondertekening bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot vaststelling van de gedragscode voor bestuurders (spreekrecht mogelijk)

-ingekomen schriftelijke vragen

-sluiting

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481257) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
Tel.(0413)481262
Donderdonksedijk 5, verbouw woonhuis
Weievenseweg 17, vernieuwen metselwerk
Boskantseweg 87, bouw opslagloods t.b.v. fruitteelt Rijtvenweg 14, bouw manege
Bastion 6, wijzigen gevelaanzicht
Nabij Kerkdijk 7, herstel oeverwal + afgraven gedeelte perceel

Aanvraag gebruiksvergunning (t.b.v. brandveilig gebruik) Markt 30, openbare bibliotheek
Tel.(0413)481340

- Emmausstraat 2, herbouw aanbouw

- Wilgenstraat 8, verbouwen/uitbreiden woning
- Sterrebos 7, bouw machineberging/opslagloods
- Sterrebos 7, bouw paardenstal t.b.v. paardenfokkerij
- Sterrebos 7, bouw rundveestal

- Anjerlaan 53, bouw dakopbouw

- Anjerlaan 55, bouw dakopbouw

Verleende vrijstelling

- Hoogstraat 43, verlenging vrijstelling gedeelte woning in gebruik als ontbijtruimte
Verleende sloopvergunning

- sloop onderdoorgang in de N265 te Nijnsel Tel.(0413)481339
Schetsplannen Schietbergweg en Boskantseweg
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een schetsplan is ingediend voor:

- de uitbreiding van het garagebedrijf aan het adres Schietbergweg 2;
- de uitbreiding van het bedrijfsgebouw aan het adres Boskantseweg 76.

Beide schetsplannen voldoen niet aan het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Op basis van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige schetsplannen vrijstelling van het bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De schetsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 22 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481341
Wijziging bouwvlak Schijndelse Heide
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor het aanbrengen van een geringe wijziging van het bestemmingsvlak/bouwvlak en een bouwplan voor het bouwen van sleufsilo's buiten dit bouwvlak, aan het adres Schijndelse Heide 6 v.r.v. dhr. C.G.A. Korsten.

De locatie ligt binnen het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Het verzoek voldoet, na het verlenen van vrijstelling ingevolge artikel 20 lid 2c (vormverandering bestemmingsvlak/bouwvlak) en artikel 20 lid 2 d (maximaal 500 m2 sleufsilo's buiten bouwvlak) aan het bestemmingsplan.

In verband hiermee liggen de stukken die hierop betrekking hebben met ingang van donderdag 22 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Ingevolge artikel 50 lid 7 van de Woningwet en afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht is eenieder in de gelegenheid om de zienswijze over de aanvraag binnen deze termijn schriftelijk naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481342
A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:
- P. van de Rijt, Kleine Heisteeg 3, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een rundvee- en kippenhouderij, gelegen aan de Bikkelkampen 10.
- P. Verhoeven, Boxtelseweg 2, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesveehouderij, zorgboerderij en recreatiebedrijf, gelegen aan de Boxtelseweg 2.

B) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- L. Kluijtmans, Houtsestraat 6, in verband met het van toepassing worden het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer op een reeds opgericht bedrijf. Het betreft een melkrundveehouderij aan de Houtsestraat 6.


- J.L. van den Oever, Weievenseweg 30, in verband met uitbreiden of wijzigen van een melkrundveehouderij welke valt onder het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer. Het betreft een melkrundveehouderij aan de Jekschotseweg 41.
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 22 januari De onder B genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde Inbrengen bedenkingen
Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 19 februari Oud papier
Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de maandag 26 januari

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrode

woensdag 28 januari

- Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur
- Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; papiercontainer aan de Ollandseweg 129
Gemeentegids 2004
De komende weken wordt de gemeentegids 2004 verspreid in heel Sint-Oedenrode. Deze nieuwe gids bevat nu ook een plattegrond en een straatnamen register.
Wie een Ja/Nee of een Nee/Nee sticker op de brievenbus heeft krijgt toch een gemeentegids. Wanneer u geen gids heeft ontvangen dan kunt u dit vanaf 15 februari doorgeven via onderstaand telefoonnummer of een exemplaar ontvangen aan de receptiebalie in het gemeentehuis. Heeft u wijzigingen/aanvullingen voor de volgende uitgave dan kunt u die door middel van het formulier op pagina 94 van de gids doorgeven of u stuurt een email naar info@sint-oedenrode.nl . Ook is het mogelijk een reactie te geven via onze website www.sint-oedenrode.nl.

Afdeling Centrale Ondersteuning (Voorlichting), Tel. (0413)481911

BBA voegt extra rit toe aan lijn 157

De BBA heeft besloten aan lijn 157 een extra rit toe te voegen. De bus rijdt, m.i.v. week 3, richting Eindhoven en vertrekt vanaf de Markt om 08.16 uur.
Om 08.22 vertrekt deze extra bus in Nijnsel.
Tel. (0413)481372

Startersleningen

Op 25 september 2003 heeft de gemeenteraad van Sint-Oedenrode besloten om jongen mensen, die een binding met Sint-Oedenrode hebben, in de vorm van een "Starterslening" een steuntje in de rug te geven bij de aankoop van een woning. Jonge mensen komen, mits aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, in aanmerking voor deze Starterslening. Deze lening komt niet in plaats van, maar bovenop de "gewone" hypotheek.

De Starterslening wordt deels gefinancierd door de gemeente Sint-Oedenrode en deels vanuit het lokaal Volkshuisvestingsfonds Sint-Oedenrode. Dit fonds is opgericht door gemeente en de Woningbouwvereniging Sint-Oedenrode en met het geld wat de gemeente en de woningbouwvereniging hierin storten worden projecten in de sociale sfeer gefinancierd.

Voorwaarden
De lening is bedoeld voor jonge mensen tot dertig jaar. Zij moeten minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen, of minstens vijf jaar aaneengesloten hier gewoond hebben en nog niet langer dan 10 jaar vertrokken zijn. Bij een meerpersoonshuishouden is het voldoende dat één van de twee partners op het moment van de aanvraag aan de gestelde eisen voldoet. Wel is het zo dat men nog geen eigenaar van een koopwoning mag zijn. Dit geldt voor beide partners.

U kunt een Starterslening aanvragen als u een nieuw of bestaand huis wilt kopen in Sint-Oedenrode, waarvan de totale kosten niet méér bedragen dan e 225.000,--. Hierbij mogen verbeterkosten en meerkosten niet worden meegerekend.
De maximale hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal 20% van de kosten voor het verkrijgen in eigendom van de woning. Het maximaal te lenen bedrag is e 45.000,--.
De hoogte van de lening wordt vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Hoe vraag ik een starterslening aan?
Als u een woning op het oog heeft en u bent hiervoor bij de makelaar of hypotheekverstrekker kunt u vragen naar informatie over de Starterslening. Ook kunt u tot de gemeente wenden voor informatie en een aanvraagformulier. Burgemeester en wethouders beoordelen of de aanvrager voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Meer informatie?
Tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u voor een Starterslening terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.
Op de gemeentelijke website www.sint-oedenrode.nl/actueel vindt u meer informatie over de Starterslening en kunt u een folder downloaden.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481357