Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 21 januari 2004

* SNELHEIDSCONTROLES
HOEK VAN HOLLAND - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagmiddag radarsnelheidscontroles op de Haakweg en in de De Cordesstraat naar aanleiding van klachten van omwonenden over te hoge rijsnelheden.
Tussen kwart over vijf en kwart over zes namen op de Haakweg 31 van de 222 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.
Eveneens tussen kwart over vijf en kwart over zes werd gecontroleerd in de De Cordesstraat. Hier overschreden 9 van de 223 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 71 km/uur.


* WAARSCHUWINGSSCHOT BRENGT JEUGDIGE ZICH BIJ AANHOUDING VERZETTENDE

BEROVER ONDER CONTROLE
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond half vier moest een politieman op de Bentincklaan een waarschuwingsschot lossen om een zich bij zijn aanhouding verzettende jeugdige berover onder controle te brengen. De achttienjarige uit Maassluis afkomstige jongen had even tevoren van een veertienjarige jongen uit Rotterdam diens handtelefoon afgenomen.
Toen gealarmeerde politiemensen de achttienjarige verdachte wilden aangehouden verzette deze zich hevig en nam een politieman in een wurggreep. De politieman pakte daarop zijn busje met pepperspray en
waarschuwde de knaap dat hij dit ging gebruiken. Na enige schermutselingen zag de knaap ook kans het busje met pepperspray aan de politieman te ontfutselen, waarna het waarschuwingsschot volgde.
De achttienjarige knaap staakte daarop zijn verzet, werd aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* VROUW MISHANDELD EN BEROOFD VAN SCOOTER

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor twee raakte op het Zuiderterras een 68-jarige vrouw uit Rotterdam gewond, nadat ze werd beroofd van haar scooter. Het slachtoffer werd door twee onbekende mannen benaderd, waarna ze enkele malen op haar borstkas werd geslagen. Vervolgens werd haar scooter, een Puch, weggenomen en reden de verdachten weg in onbekende richting.


* JONGENS BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks zes uur werden twee jongens uit Rotterdam (12 en 14 jaar oud) op het IJsselmondseplein beroofd. De jongens waren buiten aan het spelen, toen er een man op een scooter kwam aanrijden. De man maakte een praatje met hen en vroeg op een gegeven moment om hun mobiele telefoon. Onder bedreiging van een mes pakte de dader de telefoon van de 12-jarige jongen af en reed vervolgens weg in de richting van Tuinenhoven.


* MAN ERNSTIG GEWOND NA ZWIEPER VAN 500 KILO ZWARE HIJSKRAANBAK

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen liep een 35-jarige man uit Werkendam ernstig heup- en buikletsel op, toen hij aan boord van een werkschip werd geraakt door een zwiepende hijskraanbak. Aan boord van het aan het Willemsplein afgemeerde werkschip maakte een andere medewerker vermoedelijk een bedieningsfout, waarbij een touw knapte en de 500 kilo wegende hijsbraanbak van links naar rechts begon te zwaaien en de 35-jarige man trof. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.


* MAN DOOR VOORRUIT AUTO GESLINGERD NAAR AANRIJDING

BARENDRECHT - Woensdagmorgen omstreeks twee uur raakte op de zuidbaan van de Rijksweg A15 een 46-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. Het slachtoffer was de macht over het stuur verloren, waarna de auto tegen de vangrail kwam en deze over de kop sloeg. Tijdens de aanrijding werd de man door de voorruit van de auto geslingerd. Hij werd met nekklachten door GGD-personeel vervoerd naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Van de man, die onder invloed was van alcoholhoudende drank, werd het rijbewijs ingevorderd.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag stelden politiemensen van district Feijenoord-Ridderster, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Strevelsweg in. In twee kamers van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 1239 planten. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -avond op de Maasboulevard, 's-Gravendijkwal, Westzeedijk en Boompjes snelheidscontroles.
Op de Maasboulevard werden tussen zeven en acht uur 10 van de in totaal 735 passerende automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 97 km/uur.
Tussen zeven uur en kwart voor negen flitste de radar op de 's-Gravendijkwal 49 van de in totaal 1318 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'.
Op de Westzeedijk lapten tussen kwart over zeven en half twaalf 22 van de in totaal 1100 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars.
Hoogst gemeten overtreding bedroeg 79 km/uur. 's Middags werd tussen half vijf en zes uur wederom op de Westzeedijk gecontroleerd. Van de in totaal 890 passerende automobilisten kunnen er 34 binnenkort een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur in plaats van '50'.
Op de Boompjes werden zowel 's ochtends als 's avonds snelheidscontroles gehouden. Tussen acht en negen uur 's morgens hielden 12 van de in totaal 815 passerende autobestuurders het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur in plaats van '50'.
Tussen negen en tien uur 's avonds reden 25 van de in totaal 726 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur.


* TWEE POLITIEMENSEN GEWOND NA VAL OP LOSGESCHOTEN GANGWAY VAN

ZEESCHIP
ROTTERDAM - Twee politiemensen van het Bureau Grensbewaking van de Zeehavenpolitie liepen dinsdagmorgen rond acht uur beenletsel en diverse schaafwonden op, toen zij een val maakten op een losgeschoten gangway van een in de Donauhaven afgemeerd zeeschip. De beide politiemensen wilden net het trapje aan dek van het zeeschip betreden, toen de gangway langs de railing naar beneden schoot, maar net bleef hangen met één van de haken aan de dekrand van het schip. Beiden verloren hun evenwicht, maakten een behoorlijke val en werden voor behandeling aan hun opgelopen verwondingen door personeel van de GGD naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd.
Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld.