AutoRai

21-1-2004

MG Rover presenteert nieuwe Rover 75 en 75 Tourer

MG Rover Group heeft voor haar Rover topmodellen, de Rover 75 en Rover 75 Tourer, een volledig nieuw design gepresenteerd.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Rover 75 en Rover 75 Tourer zijn een scherpere styling voor de voor- en achterzijde, een grotere, geïntegreerde radiatorgrille en nieuwe, volledig geïntegreerde halogeen projector koplampunits.

Ook is het aantal interieur- en uitrustingsniveaus fiks uitgebreid en heeft de klant keuze uit een breed motorengamma. Tevens zijn de stuureigenschappen op een nog hoger plan gebracht door een verbeterde, actievere besturing.

Bert Waterman, Algemeen Directeur van MG Rover Nederland: Het ontwerp van de nieuwe Rover 75 en Rover 75 Tourer is, gebaseerd op het stijlvolle Rover-design, ingrijpend gewijzigd. De Rover 75 serie heeft altijd al een aparte aantrekkingskracht uitgeoefend op automobilisten die zich willen onderscheiden van, met alle respect, de massa. Met de nieuwe Rover 75 verwachten wij dat door deze ingrijpende restyling een grotere groep potentiële kopers zal worden aangesproken, die het onderscheidende karakter van de Rover 75 op de juiste waarde weten te schatten. De twee topmodellen worden leverbaar met een grote keuze aan onderscheidende interieur- en exterieurextras, om nog beter te kunnen voldoen aan de individuele wensen en voorkeuren van die kopers.

Exterieur
De duidelijke belijning van de Rover 75, met scherpere contouren, zorgt voor een modern, geheel nieuw uiterlijk. Dat nieuwe exterieur wordt ondermeer gekenmerkt door een grotere en meer prominente Rover-grille en een opvallend, nieuw ontwerp voor de koplampunits, die standaard uitgerust zijn met halogeen projectorlampen.

Het ontwerp van de Rover 75 is veel moderner geworden, met duidelijke, strakke lijnen, zonder daarbij het oorspronkelijke karakter van de Rover 75 te verloochenen. Daarmee heeft hij tenslotte een reputatie opgebouwd als één van s werelds mooiste autos.

Uiterlijke wijzigingen

* Een nieuwe voorbumper, met een geïntegreerde, grotere Rover-grille
* Lager geplaatste luchtopeningen in de voorbumper
* Een nieuwe, verchroomde handgreep voor de kofferbak
* Een nieuw ontwerp voor de koplampen, standaard met halogeen projectorlampen

* Nieuwe knipperlichtunits vóór en opzij

* Nieuwe Rover-badges

* Centrale plaatsing van de badges op de achterzijde van de auto
* Badges met de Engelse vlag op de beide D-stijlen
* V6-badges op de voorspatborden

* Een uitgebreide reeks nieuw ontworpen lichtmetalen wielen
* Een nieuw ontwerp voor de achterbumper

* Beter beveiligde slotbouten voor de wielen
* Een grotere reeks lakkleuren, inclusief nieuwe kleuren


* Tempest Grey metallic

* Cimarron Green metallic

* Black Pearl micatallic

* Firefrost Red pareleffect

12 nieuwe Monogram lakkleuren in 23 exclusieve kleurschakeringen
* De mogelijkheid om diverse uitrustingszaken (kleuren van stoelen/dashboard, etc) volgens persoonlijke voorkeuren samen te stellen, aan de hand van het optionele Monogram-programma.

Interieur
De beschikbare ruimte voor de inzittenden, met name de achterpassagiers, is flink toegenomen. Dankzij een nieuw vormgegeven achterbank en de nieuwe rugleuningen van de voorstoelen is er vooral voor de voeten en knieën meer ruimte gecreëerd. Ook is de instap achterin door de ruimtewinst verder verbeterd.
De Rover 75 en Rover 75 Tourer konden al vertrouwen op één van de mooiste interieur-ontwerpen binnen de auto-industrie. De nieuwe uitvoeringen beschikken nu over nieuwe ontwerpen, kleurcombinaties en materialen in het interieur. Donkere en lichte eikenhout-afwerkingen (Black Oak en Light Oak) vormen een voorbeeld van die nieuwe styling.

Motoren
De Rover 75 reeks heeft naast de stijlvolle verschijningsvorm als belangrijk kenmerk de uitgebreide keuze uit zuinige, krachtige motoren. Er zijn maar liefst vijf verschillende motoren leverbaar, van de sportieve 1.8 en 1.8 Turbo benzinemotoren en twee verschillende 2.0 dieselversies tot de 2.5 V6 benzinemotor, die zich kenmerkt door zijn grote souplesse. Wij verwachten dat met name de moderne 2.0 CDTi common rail dieselmotor het leeuwendeel van de verkopen voor zijn rekening zal nemen. Aangezien deze motorvariant erg populair is bij de veeleisende zakelijke berijders, aldus Waterman.

Veiligheid
Voor de veiligheid en beveiliging beschikken de nieuwe Rover 75 uitvoeringen over geavanceerde elektronische systemen voor de centrale deurvergrendeling en het alarm. Alle uitvoeringen beschikken nu over een handige, op afstand bedienbare ontgrendeling van de kofferruimte. Een startonderbreker en afstandbediening voor het alarmsysteem, met een continu veranderende veiligheidscode, completeren de antidiefstal beveiliging. Wat de veiligheid van de inzittenden betreft laat ook de nieuwe Rover 75 weinig te wensen over. ABS met EBD is bijvoorbeeld standaard op alle uitvoeringen en dat geldt eveneens voor de zes airbags die op alle versies standaard aanwezig zijn, om extra veiligheid aan de inzittenden te bieden.

Prijzen en uitrustingsniveaus van de nieuwe Rover 75 en Rover 75 Tourer, die in april op de Nederlandse markt zullen komen, worden op korte termijn bekendgemaakt.