AUDAX

Fantastische resultaten behaald door Van Ditmar

Ondanks de economische recessie en de stagnerende boekenmarkt meldt Van Ditmar BV, dochter van Audax, uitstekende resultaten. Zo heeft Van Ditmar - vitale schakel tussen uitgevers en handel en gespecialiseerd in import, marketing en distributie van boeken (Engels en Nederlands) en strips - haar jaarresultaat verbeterd met maar liefst 39% ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook de omzet is in 2003 met 10% gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Van Ditmar zet hiermee de zeer succesvolle trend van de afgelopen jaren door.

De prima groeicijfers zijn zeker te danken aan de jarenlange relaties met uitgevers en klanten en aan het in ons gestelde vertrouwen, aldus marketingmanager Marieke Niezen. Tevens heeft Van Ditmar haar marktleiderschap Engels verder weten te verstevigen, nieuwe striptitels geacquireerd en heeft zij haar intrede gedaan op de Nederlandse boekenmarkt middels vertegenwoordiging van meer dan 20 Nederlandse uitgevers, voor wie zij de marketing en distributie van de Nederlandse titels verzorgt richting de handel. Van Ditmar streeft ernaar haar dienstverlening naar handel en uitgever het komende jaar nog verder te verbeteren. Dit zal bewerkstelligd worden door een nog grotere vertegenwoordiging van zowel Engelstalige en Nederlandse uitgevers als ook van stripuitgevers, het aanbieden van het optimale assortiment aan de handel en levering via de eigen snelle, fijnmazige distributieorganisatie.

Van Ditmar maakt deel uit van het Audax-concern. Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden dagelijks grote hoeveelheden tijdschriften, waaronder eigen titels zoals HP/de Tijd en AvantGarde, buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen, ontvangen en verzonden.

(einde persbericht)