Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 januari 2004


Vorden en Eefde - Boetes voor te hard rijden

Dinsdagmorgen werd er een snelheidscontrole gehouden op De Horsterkamp. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van de 1326 gecontroleerde voertuigen, reden 136 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.


In de middag/avondspits vond er een controle op de Mettrayweg in Eefde plaats. Deze werd gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden, aangezien de weg wordt gebruikt als sluiproute. Er kwamen 61 bestuurders langs en van reden er 8 te hard, waabij 82 de hoogst gemeten snelheid was terwijl men er maar 60 mag rijden.


De politie merkt op, dat er regelmatig opmerkingen over snelheidovertredingen bij de politie komen en meestal is het de wijkagent die hier mee aan de slag gaat. In sommige gevallen neemt het team Verkeershandhaving de controle projectmatig over.


Zutphen - Openbare dronkenschap


Agenten hebben vannacht rond 02.30 uur een 52 jarige inwoner uit Zutphen bekeurd. De man sloeg in de Beukerstraat op een passerende politiebus en was behoorlijk dronken. Hij werd aangehouden en kon met twee bekeuringen voor baldadigheid en openbare dronkenschap naar huis.


Lochem - Fietsen zonder verlichting


Een 24 jarige fietser uit Lochem werd dinsdagavond bekeurd. De man fietste met zijn ATB fiets op de Zutphenseweg en voerde geen voor- en achtelicht.


Zutphen - Controle


Tijdens controle in de binnenstad zijn dinsdagavond de volgende bekeuringen gevallen: 1x rijden op snorfiets in voetgangersgebied, 3x rijden met bromfiets in voetgangersgebied, 2x rijden met personenauto in voetgangersgebied en 7x geen verlichting op fiets / bromfiets.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --