Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 januari 2004


Epe - Diefstal personenauto


Afgelopen nacht werd vanaf het Hoge Hagt een personenauto weggenomen. Het gaat om een witte Opel Kadett voorzien van het kenteken YL-42-YD.


Putten - Storten afval


De politie heeft dinsdag een 44 jarige en een 19 jarige inwoner uit Nijkerk bekeurd. Beide verdachten werden bekeurd wegen het storten van afval in het bosgebied langs de Hogesteeg in Putten. Het afval betrof restanten van vreugdevuren in de nieuwjaarsnacht.


Elburg - Drankrijder


Een 23 jarige automobilist uit Oldebroek blies dinsdagavond rond 23.40 uur bij controle op de Weidevogellaan 1,1 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Elburg - Inbraak benzinestation


Afgelopen nacht vond een inbraak plaats in een shop van een benzinestation aan de Zuiderzeestraatweg. De kassa werd weggenomen. Men is binnengekomen door een ruit te vernielen.


Harderwijk - Inbraak in horecagelegenheid


Afgelopen nacht werd ingebroken in horecagelegenheid aan de Achterste Wei. Men is binnengekomen door een lichtkoepel open te breken. In het pand werden gokkasten en de kassa opengebroken. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen.


Harderwijk - Verkeerscontrole


Op diverse locaties werd dinsdag een verkeerscontrole gehouden. De volgende bekeuringen zijn opgemaakt: 1x niet kunnen tonen rijbewijs, 9x niet dragen autogordel, 6x rijden door rood licht.


Nunspeet - Rijbewijs kwijt


Tijdens een snelheidscontrole dinsdagmiddag op de Eperweg reed een 41 jarige automobilist uit Epe 139 km/u. Hier is 80 km/u toegestaan. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren, waarna familie hem moest ophalen. De politie maakt proces verbaal op.


Nunspeet - snelheidscontrole


N.a.v. klachten van buurtbewoners werd gecontroleerd op de kruising Oosteneinderweg / Piersonstraat. Hier geldt een max. snelheid van 30 km/u. Er werden 14 automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 47 km/u.


Wezep - bekeurd voor verbranden afval


De politie heeft dinsdag een 42 jarige vrouw uit Wezep bekeurd inzake de milieuwetgeving omdat zij afval verbrandde op het erf van een perceel aan de Soppeweg in Wezep.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --