Gemeente Enschede

Senioren in beweging


Enschede, 21-01-2004

Ouderen maken kennis met fitness via SeniorFit

Fitness en Healthclub Twenthe en de gemeente Enschede (stadsdeel zuid) starten een project om senioren kennis te laten maken met een hedendaags fitnesscentrum. Vanaf januari 2004 zullen er kennismakingsdagen georganiseerd worden waarop presentaties, proeflessen en rondleidingen worden gegeven.

Waarom dit project

Het aantal senioren in Nederland neemt sterk toe. Van de Nederlandse bevolking is 24% vijfenvijftig jaar of ouder. Over 25 jaar zal dit percentage gegroeid zijn tot 40%.

Slechts 41% van de senioren voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (een half uur matig intensieve lichamelijke activiteit op tenminste vijf, maar bij voorkeur alle dagen van de week). Juist voor senioren is het erg belangrijk om voldoende te bewegen. Mede door voldoende beweging kunnen senioren hun jaren in goede gezondheid verlengen.

Wat kunnen senioren verwachten van het project

De senioren worden uitgenodigd bij Fitness en Healthclub Twenthe. Hier worden een presentatie en een rondleiding voor hen verzorgd. In de presentatie komt het belang van bewegen naar voren. In de fitnesszaal kan kennis worden gemaakt met de apparatuur. Senioren kunnen ook kennismaken met Fitness en Healthclub Twenthe door een gratis proefles te volgen. Tijdens de kennismaking zal duidelijk worden dat fitness uiterst geschikt is voor senioren. De kans op blessures is erg klein. Het is mogelijk om gezamenlijk te sporten met iemand die een hoger of juist lager conditieniveau heeft. Senioren kunnen een individueel programma afwerken, dat speciaal op hen is aangepast. Mensen die interesse hebben, kunnen informeren bij Fitness en Healthclub Twenthe, 053 - 478 05 77. Ook kan men vrijblijvend een bezoek aan het centrum brengen: De Reulver 122 in Enschede.

---

Gepubliceerd op 21-01-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar