Provincie Flevoland




Startsein voor Innovatieve Actieprogramma Flevoland De polder: vruchtbare grond voor innovatie Startsein voor Innovatieve Actieprogramma Flevoland

Gedeputeerde Harry Dijksma van de provincie Flevoland heeft woensdag 21 januari het startsein gegeven voor de promotiecampagne rond het Innovatieve Actieprogramma Flevoland. Voor Flevoland betekent het nieuwe programma een unieke mogelijkheid om een regionaal innovatieprogramma te ontwikkelen. Het in 2003 door Provinciale Staten vastgestelde 'Regionaal Innovatie- en Technologieplan' (RITP) vormt daarvoor een geschikt kader.

Doel van het Innovatieve Actieprogramma is het versterken van de technologische en vernieuwende mogelijkheden van Flevoland. Het programma richt zich op een viertal actielijnen, te weten technostarters, clusterprojecten in speerpuntsectoren, informatie- en communicatietechnologie en internationalisering.

Onder het motto van 'De polder: vruchtbare grond voor innovatie' is voor Flevoland in totaal 2,8 miljoen euro beschikbaar. Van dit budget is 2 miljoen euro afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie en 400.000 euro van de provincie Flevoland. Het restbudget dient gefinancierd te worden door projectaanvragers. Projectaanvragen kunnen tot mei 2005 bij het Programma Management Europa van de provincie Flevoland worden ingediend.

Meer informatie staat op de website van de provincie, www.flevoland.nl (doorklikken naar Europa). GeĂŻnteresseerden kunnen ook bellen met de projectleider van de provincie Flevoland, mw. J.F.X. Kuiper, telefoon 0320-265670.