Provincie Flevoland




Subsidie provincie voor AV Spirit in Lelystad

Gedeputeerde Staten van Flevoland stellen 15.000 euro subsidie beschikbaar voor Atletiekvereniging SPIRITuit Lelystad. AV SPIRIT, waar veel regionale en niet regionale sporters jaarlijks gebruik maken van de faciliteiten, gaat met de subsidie de functies van haar clubgebouw uitbreiden.

AV SPIRIT is een grote actieve vereniging waar jong en oud, fanatiek en recreatief, terecht kan om atletiek te beoefenen. Ook biedt AV SPIRIT de mogelijkheid voor mensen met een handicap om te sporten. In 2003 heeft AV SPIRIT op haar atletiekbaan de Regionale Special Olympics gehuisvest, een belangrijk evenement voor mensen met een verstandelijke handicap.

Bij een goede atletiekbaan en een grote en competitieve vereniging hoort een goed clubgebouw. Het huidige is te klein om de functies van kantine, kleedkamer, sanitair, wedstrijdleiding enz. te kunnen vervullen. Met name bij grote sportevenementen en kampioenschappen is het te klein. Daarom heeft AV SPIRIT onder meer aan de provincie een subsidie gevraagd om een groter clubgebouw te realiseren.

De provincie vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten. De provincie vindt ook dat sportverenigingen die grote kampioenschappen organiseren, en daarom voor veel mensen in en buiten Flevoland een belangrijke rol spelen, een goede accommodatie dienen te hebben. Het initiatief van AV SPIRIT voldoet aan deze stelling.