Provincie Flevoland



Provincie Flevoland ondersteunt grootschalige kunstprojecten

Het college van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met een tiental subsidieverzoeken voor grootschalige kunst projecten. Het totaalbedrag aan verleende subsidie bedraagt 365.900 euro.

Voor het beoordelen van de subsidieaanvragen heeft de provincie criteria opgesteld. Zo vindt de provincie het belangrijk dat het project ook door één of meerdere gemeente(n) wordt gesteund. Verder wordt onder meer bekeken of een project vernieuwend is, of het een relatie met karakteristieke elementen van Flevoland heeft en of er een relatie wordt gelegd met cultuurtoerisme in Flevoland.

Na afweging van de aanvragen, zijn onder anderen de volgende projecten gehonoreerd:

* De Almeerse Theaters met het Theaterfestival Almere 8/2004 dat deze zomer in het centrum van Almere Stad plaatsvindt.
* The Wonder Foundation met Odyssee, een introvert stuk dat op diverse binnenlocaties in Flevoland wordt gespeeld.

* Stichting Ultramarijn met de projecten: Poep en Zoals de wind waait, waait mijn jasje. Beide voorstellingen worden op verschillende locaties in Flevoland opgevoerd en zijn speciaal bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar.

* Stichting Uitgast met Uitgast 2004. Het 5e Uitgast-festival vindt in augustus 2004 wederom in Natuurpark Lelystad plaats.
* Stichting Wende met Donderland. Tekst, beelden en muziek smelten samen tot een intiem spektakel op landschapskunstwerk Aardzee van Piet Slegers in Zeewolde.

* Het Kamermuziekfestival en Nationaal muziekconcours Almere dat in mei 2004 voor de vijfde keer in Almere plaatsvindt.

* Sunsation: Stichting Zonnewende bezingt in juni 2004 wordt voor de 22e keer de zonsopgang.