Johannes Wier Stichting

Campagne Wemos: schuldkwijtschelding Datum: 21 januari 2004
Onderwerp: Recht op
gezondheidszorg

Onder het motto 'U heeft nog geld van haar tegoed maar het is niet haar schuld' roept Wemos organisaties en professionals in de gezondheidssector op hun handtekening te zetten voor schuldkwijtschelding van de armste landen.

Deze landen betalen zoveel aan rente en aflossing dat voor een goede gezondheidszorg nauwelijks geld overblijft. Het gevolg is dat miljoenen mensen verstoken blijven van de meest basale zorg. De schuldenlast van hun land is één van de grootste barrières om hun recht op gezondheid te doen gelden.

Volgens Wemos en andere organisaties kan schuldkwijtschelding daar een einde aan maken, als het is gekoppeld aan een goed beleid voor armoedebestrijding. Zij roepen de Nederlandse overheid op om de schulden van arme landen kwijt te schelden. Ook de JWS ondersteunt de campagne.

De handtekeningen worden onder andere verzameld op www.wemos.nl. Tijdens de eindmanifestatie medio februari sluit Wemos de campagne feestelijk af. Alle verzamelde handtekeningen worden dan overgedragen aan Jubilee Nederland. Deze organisatie zet de campagne in 2004 voort en gebruikt de handtekeningen ter ondersteuning van de lobby bij de Nederlandse overheid.

Wilt u het slotevenement bijwonen of wilt u meer informatie ontvangen, neem dan contact op met Vincent Kramer, campagnecoördinator bij Wemos: tel 020-4352087 of vincent.kramer@wemos.nl.

Dit artikel komt van Johannes Wier Stichting - mensenrechten en gezondheidszorg
http://www.johannes-wier.nl

De URL voor dit verhaal is: http://www.johannes-wier.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=168