Ingezonden persbericht


Oproep Stichting Natuur en Milieu: Help ons land mooi houden

Geachte redactie,

Minister Dekker van Ruimtelijke Ordening bereidt momenteel de Nota Ruimte voor die de ruimtelijke inrichting van Nederland voor een lange periode gaat regelen. Zoals het er nu uitziet, mag straks open groene ruimte worden volgebouwd en komt er geen geld voor leefbare steden. Stichting Natuur en Milieu vindt dat een heilloze weg. Zij denkt dat veel Nederlanders ook hechten aan een groen buitengebied in de eigen omgeving en aan leefbare steden waar het prettig wonen is.

Stichting Natuur en Milieu roept daarom mensen in het land op om hun wensen kenbaar te maken. Welke plek in Nederland wil men graag behouden of juist veranderen? Waar is men trots op in het Nederlandse landschap? Welke dierbare plek mag niet verloren gaan?

Stichting Natuur en Milieu zal de binnengekomen reacties bundelen en aanbieden aan de Tweede Kamer. Die kan dan bij de behandeling van de Nota Ruimte rekening houden met de wensen.

Wij verzoeken u vriendelijk aandacht te besteden aan deze oproep. Het zou fijn zijn als u daarbij de kadertekst zou willen overnemen.

Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groeten,

Marijke M.A. Brunt



Ingezonden persbericht