Politie Zaanstreek-waterland


15:30 21-JAN-04
LOC: WORMERVEER, ROSBAYERWEG

Verdachte aangehouden bij hennepkwekerij

De politie heeft een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden, die zich in een ontdekte hennepkwekerij ophield. De politie kwam de kwekerij op het spoor, door meldingen van een indringende hennepgeur. Bij een onderzoek in het bedrijfspand werd de kwekerij met 450 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Alle planten en apparatuur werden vernietigd. De aangehouden verdachte werd ingesloten en later in verzekering gesteld.

23:02 20-JAN-04
LOC: ZAANDAM, ZUIDERVAART

Aanrijding en mishandeling door dronkenschap

Een 40-jarige automobilist uit Zaandam veroorzaakte een aanrijding en mishandelde daarna de aangereden automobilist, een 30-jarige man uit Amsterdam. De Zaandammer had gedronken. Op het bureau blies hij 675 ug/l, genoeg voor een invordering van zijn rijbewijs. Dat bleek echter al eerder ingevorderd te zijn en de man had reeds een ontzegging van de rijbevoegdheid. Daarop werd zijn auto inbeslaggenomen. Na de aanrijding probeerde de verdachte het eerst op een akkoordje te gooien met de Amsterdammer. Toen deze daar niet op in ging en de politie waarschuwde, werd hij kwaad. Hij sloeg hard met zijn vuist op de zijkant van de auto van de Amsterdammer. Daarna gaf hij hem een vuistslag in zijn gezicht en in zijn maag, gevolgd door enige schoppen. Het slachtoffer zag kans de autosleutels uit de auto van de Zaandammer te halen, zodat deze niet weg kon rijden.
De aanrijding ontstond toen de Zaandammer, ondanks een inhaalverbod, de Amsterdammer in haalde en daarbij vermoedelijk te vroeg naar rechts stuurde. Daardoor reed hij met de rechterzijkant van de auto tegen de linkervoorzijde van de andere auto. Aanvankelijk reed de Zaandammer na de aanrijding door, maar moest verderop voor een vrachtauto stoppen.

02:29 21-JAN-04
LOC: LANDSMEER, NIEUWE GOUW

Inbraak kledingwinkel, verdachte aangehouden

Afgelopen nacht werd ingebroken in een kledingwinkel door stenen door de ruiten te gooien. Getuigen hadden de inbrekers met stapels kleding zien rennen, die naar een donkere auto werden gebracht. De auto reed daarna weg in de richting van Amsterdam. De politie in Amsterdam zag de auto rijden en probeerde deze tot stoppen te dwingen, maar men probeerde er met hoge snelheid van door te gaan. Men reed zich even later klem in Amsterdam Noord, waarna er vier mannen uit de auto vluchtten. Eén van de mannen, een 20-jarige Purmerender, kon worden aangehouden. Hij was de bestuurder van de auto. De auto zelf bleek de dag er voor in Amsterdam te zijn gestolen. In de auto werden 205 stuks kleding aangetroffen. Vermoedelijk is dit de gehele buit van de inbraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en later in verzekering gesteld. Naar de identiteit van de drie voortvluchtige verdachten wordt een onderzoek ingesteld. Ook wordt onderzocht of de verdachten verantwoordelijk zijn voor de poging tot inbraak in de naast de kledingwinkel gelegen brillenwinkel. Daar werd, rond het tijdstip van de inbraak, door middel van twee stoepranden de etalageruit van gelaagd glas ingegooid. Er werd echter niets ontvreemd. Wel ontstond er flinke schade aan onder andere geëtaleerde brilmonturen.

12:55 21-JAN-04
LOC: ZAANDAM, DAM

Eigenaar ziet zijn gestolen fiets, heler aangehouden

De eigenaar van zijn op 14 januari gestolen fiets, zag daarop een hem onbekende man fietsen. Hij waarschuwde daarop de politie, die de man met de fiets op de Dam aantroffen. Na controle bleek dit inderdaad de gestolen fiets te zijn. De bezitter, een 16-jarige jongen uit Zaandam, werd aangehouden. Hij verklaarde de fiets een week eerder voor E 100 te hebben gekocht van een onbekende. De verdachte werd ingesloten. De eigenaar heeft zijn fiets weer terug.
EINDE


---- --