Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 21 januari 2004

Doorbraak infocus met ultra platte projectie tv

Dankzij de InFocus Engine - hoge beeldkwaliteit en design in heel dun televisiescherm

InFocus® Corporation (Nasdaq:INFS), de wereldwijde marktleider in digitale projectie, introduceert de InFocus Engine Solution, een volledig nieuwe ontwikkeling voor platte projectie TV's (RPTV - rear projection televisie). InFocus definieert hiermee de categorie van projectie TV's opnieuw door de hoge beeldkwaliteit en heldere, scherpe kleuren te combineren met een plat en lichtgewicht scherm. Het scherm is eenvoudig op de muur te bevestigen aangezien het beeldscherm dunner en lichter is dan tot nu toe mogelijk was.

De nieuwe InFocus Engine kan beelden projecteren van 177 cm (70 inch) beelddiagonaal, zonder kwaliteitsverlies. De InFocus projectie TV combineert slimme Engine en -beeldschermtechnologie met een microdisplay die de DLP-technologie van Texas Instruments bevat. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas werd dit jaar de InFocus ScreenPlay 61'' Micro Display TV als eerste TV geïntroduceerd die op basis van de InFocus Engine ontwikkeld is.

De InFocus Screenplay brengt RPTV naar een volgende fase door de afmeting van slechts 17,39 cm (6,85 inches) waar tot nu toe de dunste RPTV 35,5 cm (14 inches) diep was.
InFocus richt zich met dit nieuwste product uit de InFocus ScreenPlay-lijn op liefhebbers van video, dvd en games die met gevoel voor kwaliteit en stijl met familie en vrienden in de eigen thuisbioscoop willen genieten van films of computerspellen.

Dunner, lichter en veelzijdig bruikbaar
Amar Samra, senior vice president en general manager InFocus EMEA, licht toe: "Onze R&D afdeling is er als enige in de markt in geslaagd een nieuwe categorie in RPTV te creëren. Met de InFocus Engine is RPTV nog dunner, lichter en veelzijdig bruikbaar terwijl de kwaliteit voldoet aan de wensen van de liefhebber. Deze nieuwe technologie is niet alleen geschikt voor de home entertainment markt maar ook voor de zakelijke markt met gevoel voor stijl zoals gebruik in vergaderzalen, conferentieruimtes, klaslokalen en voor promotionele doeleinden".

InFocus kreeg voor de InFocus Screenplay de 'Best Buzz' prijs uitgereikt tijdens de Consumer Electronics Show die de tweede week van januari in Las Vegas, Amerika is gehouden. De InFocus Screenplay en de InFocus thin displays voor de zakelijke markt zijn na de zomer van 2004 te koop via selecte InFocus-partners (www.InFocus.com). De prijs van de producten wordt dan ook bekend.

Over InFocus Corporation
InFocus® Corporation (Nasdaq: INFS) is wereldwijd marktleider in digitale projectie voor zakelijk en thuisgebruik. Het bedrijf biedt de meest uitgebreide serie projectoren en presentatieproducten. Oplossingen variëren van 0,9 kg lichtgewicht draagbare projectoren tot uitgebreide producten en wireless oplossingen voor vergaderruimtes en installatie- en integratieoplossingen voor grote groepen. Het Europese hoofdkantoor, waar ruim 50 mensen werkzaam zijn, is gevestigd in Amsterdam. Het hoofdkantoor van InFocus Corporation bevindt zich in Wilsonville, Oregon. Daarnaast is InFocus vertegenwoordigd in diverse landen in Europa en Azië. Meer informatie is te vinden op
www.infocus.com

##########