Gemeente Waterland


In de laatste maanden van 2003 is er hard gewerkt aan de herinrichting van de Hermanus Reijntjeslaan in Monnickendam. De bestrating is opnieuw ingericht, de riolering is vernieuwd en de woningen zijn opgeknapt. Maar wat is er nu allemaal precies gebeurd?

Door de toegang van de Cornelis Dirkszoonlaan als inrit in te richten en de kruispunten te verhogen is de rijbaan ingericht als 30 km gebied. Om de attentie van de weggebruiker extra te verhogen is er gebruik gemaakt van een duidelijk kleurverschil tussen de rijbaan en de verhoogde drempels. Daarnaast is de openbare verlichting vernieuwd; 15 lichtmasten zijn vervangen en voorzien van nieuwe armaturen, die een hogere lichtopbrengst geven, maar lagere stroomkosten hebben.

Bij inspectie, die altijd wordt gedaan voordat er aan de weg gewerkt gaat worden, bleek dat de riolering aan renovatie toe was. Om overlast voor de bewoners zo veel mogelijk te voorkomen is er een nieuwe kunststofriolering aangebracht in het bestaande riool. In 2004 zullen de plantsoenen en de bermen onder handen genomen worden.