Ministerie van Defensie


---


---

foto: Daniëlle Vriezema langer geblesseerd dan verwacht (Fabiënne Wink-Bruijs)

Judoka Vriezema stelt rentree uit

21-1-2004 15:18:00

Judoka Daniëlle Vriezema, eerste luitenant bij de Koninklijke Landmacht, stelt haar internationale rentree wegens een knieblessure voorlopig twee weken uit. De herstelperiode na de kijkoperatie op 3 november vorig jaar heeft nog niet het gewenste effect opgeleverd.

Na judobelasting zwelt de linker knie nog. Vriezema volgt momenteel een intensief herstelprogramma in het Militair Revalidatiecentrum te Doorn. Nederlands sterkste judoka in de gewichtsklasse tot 63 kg hoopt nu op 8 februari in Parijs te starten in plaats van dit weekeinde in Moskou.

Vanaf begin vorig jaar kampt de landmachtofficier al met een onwillige knie. Zowel in maart als november ging ze onder het mes. Ze kon daardoor zowel de Nederlandse titel als de Wereldtitel voor militairen niet verdedigen.

In de komende maanden vinden in Europa acht A-toernooien plaats en in mei de Europese Kampioenschappen. Daar zijn punten te verkrijgen voor de Europese ranglijst. Vriezema moet op ten minste drie toernooien hoog eindigen om zich voor de Spelen van Athene te kwalificeren.