Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM:Kabinet stelt klimaatdoelen per sector vast

Vandaag zijn de winnaars van de prijzen voor innovatie en duurzaamheid bekendgemaakt. Staatssecretaris Van Geel (VROM) heeft de prijzen uitgereikt. De winnaars ontvangen de wisseltrofee en een geldbedrag van E 12.500. Daarnaast heeft de Jeugdjury een winnaar gekozen die het Jeugd Ei van Columbus 2003 ontvangt. Met deze prijzen willen de ministeries duurzame en innovatieve producten en projecten stimuleren.

De wedstrijd die bekend staat als .Het Ei van Columbus. heeft prijzen voor vier categorieën: bedrijven, dienstverlenende organisaties, onderwijsinstellingen en duurzame bedrijfsvoering. De winnaars van het Ei van Columbus 2003 zijn:

Categorie I. Bedrijven
Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) in samenwerking met Innovatienetwerk Groene Ruimte en Agrocluster met de inzending .De Kas als Energiebron.
Deze nieuwe kas verbruikt geen energie, maar levert energie.

Categorie II. Dienstverlenende organisaties
Ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst met de inzending .Een werkplek voor mensen uit drie zorginstellingen in samenhang met een natuur- en milieucentrum.
Het betreft een kinderboerderij waar ecologische producten worden gemaakt en waar gehandicapten kunnen werken.

Categorie III. Onderwijsinstellingen
HAS Den Bosch, opleiding Milieutechnologie Plus met de inzending .Werken en Leren voor Duurzame Ontwikkeling (WLDO): een uitwisselingsproject en buitenlandse excursie
Deze hogeschool geeft een praktische invulling aan het vak duurzame ontwikkeling.

Categorie IV. Duurzame bedrijfsvoering
Intratuin Nederland b.v. met de inzending .Economie Light: een pragmatische en inspirerende aanpak om te komen tot daadwerkelijk duurzaam ondernemen.
Intratuin heeft de hele keten in beeld gebracht om te komen tot een duurzaam assortiment.


1 Winnaar Jeugd Ei van Columbus 2003

1.1.1 Camping De Papillon met de inzending .een kampeerterrein en bungalowpark, waar de zorg voor milieu en duurzaamheid hand in hand gaat met een gezonde bedrijfsvoering.
Deze camping maakt op een speelse manier bewust wat de effecten zijn van ons gedrag op de omgeving. De Jeugdjury heeft de camping uitgeroepen tot winnaar.

De prijzen voor innovatie en duurzaamheid worden om het jaar uitgereikt. Twintig van de 376 inzenders van de wedstrijd zijn eind oktober genomineerd. De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid, onderwijs, bedrijfsleven en natuur- en milieuorganisaties. De jeugdjury bestaat uit leerlingen van groepen 8 van basisscholen uit iedere provincie.

Informatie
Meer informatie is verkrijgbaar bij de Wedstrijdleiding van het Ei van Columbus 2003, Joyce Bokhoven en Annet van Schreven, Postbus 32, 4850 AA Ulvenhout, telefoon 0345-64 19 27, fax 0345-64 19 24, e-mail win@ei-van-columbus.nl of via de website www.ei-van-columbus.nl

Persvoorlichting VROM: Babette Graeber (070-3392405/06-53660361) Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persvoorlichter:
Babette Graber Tel: 070 - 339 2405 Mobiel: 06 - 53660361

21 jan 04 15:57