Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 21 januari 2004 Publicaties - 21 januari 2004
Sportgala op 6 maart Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast
Schutterspark wordt familiepark Startschot voor Op den Tricht Subsidie van 600.000 euro voor meer bewegen Vreemdelingendienst vanaf 1 januari 2004 gesloten
Scheiden van afval? Goed voor uw beurs! Verkeersbesluit reconstructie Rozengaard
Wethouder Akkermans: "Woningen die tegemoet komen aan de behoefte van onze burgers"
Startschot voor Op den Tricht

Op woensdag 14 december ondertekenden wethouder D. Akkermans en directeur P. Slabbers van AM Wonen Zuid een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 69 woningen op het voormalige fabrieksterrein van Quality Bakers. In het plan, 'Op den Tricht' geheten, zijn ook 22 woningen voor zogenaamde 'starters' opgenomen. Met de bouw van de eerste woningen zal in de tweede helft van 2004 worden gestart. Oplevering is in de loop van 2005.

Het terrein is gelegen in de wijk 'Op de Vos', tussen de Maastrichterstraat, Lambertusstraat, Marebosjesweg en de Vogelwikke. Het wordt een verkeersluwe wijk met een groen plein in het hart. Bij de ontwikkeling van het plan is naast het uitgangspunt betaalbare woningen te realiseren voor starters, de tweede opgave de nieuwe wijk levensloopbestendig te maken. De 69 woningen zijn dan ook onderverdeeld in vijf verschillende woningtypes, waardoor de wijk een gevarieerd karakter krijgt. Naast de 22 betaalbare woningen, worden ook woningen in het hogere prijssegment aangeboden.

Ambitie
Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst benadrukte wethouder Akkermans dat de bouw van Op den Tricht past in het gemeentelijk beleid om een prettig woonklimaat in Brunssum te creëren: "We zijn op vele plaatsen in Brunssum bezig met projecten op het gebied van nieuwbouw en renovatie van bestaande bouw. Die bouwputten zullen de komende jaren nog toenemen. Want de gemeente investeert, samen met derden, in woonvoorzieningen die tegemoet komen aan de behoefte van onze burgers: woningen voor jong en oud, woningen in een goede, groene en veilige omgeving, woningen die het comfort en de faciliteiten bieden waar mensen vandaag, en morgen en overmorgen, om vragen. Het project Op den Tricht is een stap vooruit in onze ambitie om van Brunssum weer de parel van deze streek te maken."

op den tricht.jpg (162973 bytes)

Een impressie van de nieuwbouwwijk Op den Tricht.
---

Sportgala op 6 maart vanuit de Burgerzaal Brunssum zoekt kandidaten

De gemeente Brunssum is op zoek naar kandidaten die genomineerd kunnen worden voor de titel beste sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2003. Daarnaast worden kandidaten gezocht voor de titels sportbelofte van het jaar en de sportvrijwilliger van het jaar. Tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Brunssum, op zaterdag 6 maart, worden de winnaars bekend gemaakt van de verschillende categorieën.

Iedereen in de gemeente Brunssum kan sporters voordragen die in 2003 een sportieve prestatie hebben geleverd op landelijk, provinciaal of lokaal niveau. Om dit te doen kunt u een nominatieformulier invullen en insturen. Dat kan nog tot en met 30 januari 2004. Dit formulier is verkrijgbaar aan de centrale balie van het bestuurscentrum aan het Lindeplein of is telefonisch aan te vragen bij de afdeling SRA, tel. 045 - 527 84 03.
E-mailen van genomineerden kan ook: michel.broeders@brunssum.nl.

Selectie van de winnaars gebeurt door een deskundige jury.
---

Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast

Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 3 februari 2004.