Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg(21/1)

Tilburg, woensdag 21 januari 2004

Politie stelt onderzoek in naar mishandeling fietsers

TILBURG: Vannacht zijn omstreeks 03.30 uur drie mannen die over de Korvelseweg fietsten in de richting van Goirle zonder enige aanleiding mishandeld door twee personen die op een blauwe scooter reden.

De slachtoffers respectievelijk 27,24 en 23 jaar hebben aangifte gedaan. Ze vertelden dat een scooter naast hen kwam rijden. De bestuurder en zijn passagier daagden hen uit met woorden als: "Kom dan": . Hierop maakte het tweetal trappende en slaande bewegingen in de richting van de drie fietsers. De 23-jarige man werd met gebalde vuist keihard in zijn gezicht geslagen Ook de 27-jarige man kreeg een klap in het gezicht. Door het geweld werd de fiets van de 24-jarige man beschadigd, De mannen zijn woonachtig in Alkmaar en Niedorp. De politie heeft uitgebreide aangiften en verklaringen van de mannen opgenomen en stelt een nader onderzoek in. De daders zijn twee blanke mannen, leeftijd circa 17-18 jaar. De bestuurder had kort donkerblond stekelig haar. De bijrijder droeg een hoekige bril en had bruin haar.

Politie deelt 8 bekeuringen uit bij bromfietscontrole.

TILBURG: Twee motorrijders hebben vanmorgen tussen 07. Uur en 09.30 uur in Tilburg Zuid op onder meer de Hilvarenbeekseweg, de Ringbaan Zuid, de Stappegoorseweg en de Broekhovenseweg 15 bromfietsen gecontroleerd. 8 bestuurders kregen een bekeuring voor onder meer gele plaat (2), niet dragen van de helm(2), ten onrechte een oranjeplaat(1),verlichting(2) en plaats op de weg(1).

Politie pakt fietsendief

TILBURG: Agenten zagen vannacht op de Spoorlaan omstreeks 03.00 uur een later bleek 19-jarige Tilburger met een fiets om zijn schouder fietsen.
Toen hij de politie zag gooide hij snel de fiets weg. Hierop hebben de dienders hem aangehouden voor fietsendiefstal. Hij gaf toe de tweewieler gestolen te hebben bij het station. De politie maakt proces-verbaal op.

Agenten bekeuren prostituee voor de 5e keer

TILBURG: Ondanks het feit dat een 41-jarige Tilburgse, de laatste twee weken, als 4 keer eerder bekeurd is voor het overtreden van het prostitutieverbod, was het gisteravond weer raak. Agenten zagen de vrouw aan het Wilhelminapark staan, alwaar zij zich aanbood aan automobilisten. Ze heeft een bekeuring gehad. De vrouw prostitueert zich om aan voldoende geld te komen voor onder meer harddrugs.

Inbrekers hengelen zich binnen

UDENHOUT: Inbrekers hebben vannacht toegeslagen in Udenhout. In drie woningen aan respectievelijk de Blesterd, Kimwey en Hogewey is vannacht ingebroken.

De dader of daders gebruikte(n) de hengelmethode om de voordeur te kunnen openen. Bij geen van de bezochte woningen waren braaksporen. Op twee adressen waren alle jassen van de kapstok en diverse tassen gestolen. De meeste goederen werden later in de buurt terug gevonden, met uitzondering van een portemonnee. Een bewoonster wist zelf niet dat bij haar was ingebroken. Pas op het moment dat een agent twee tassen terug kwam brengen, drong het tot haar door. Haar zoontje bleek wel verteld te hebben dat hij de voordeur open had zien staan. Uit de tas was eveneens de portemonnee gestolen. Bij deze woningen waren de voordeuren NIET middels het nachtslot afgesloten. De politie waarschuwt de inwoners van Udenhout voor deze inbraakmethode en adviseert alle bewoners hun woningen goed af te sluiten.

Politie onderzoekt inbraken

HILVARENBEEK: Bij een supermarkt aan de Bloemenstraat is gisteravond ingebroken. De inbraak werd omstreeks 23.40 uur ontdekt. De daders hebben door het slot van de toegangsdeur te forceren toegang verkregen. Zij hanteerden daarbij de zogenaamde "Bulgaarse methode`. Uit het magazijn zijn computers gestolen.

TILBURG: Bij een school aan de Spoordijk is gisteravond ingebroken. De dief heeft aan de voorzijde een ruit vernield en uit het kantoor een flatscreen gestolen.

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 04.30 uur ingebroken bij een hotel aan de Gemullehoekenweg. Het tijdstip is afkomstig van een gast die wakker was geworden van het gerommel. De inbreker heeft met een breekvoorwerp een raam verbroken. Uit een zaal is een lege 80 kilo zware kluis gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Willem van Hooijdonk