Politie Limburg-Zuid

Alerte getuigen achterhalen tasjesrover

Maastricht 21-01-2004 - Een man en een vrouw (allebei 36 jaar) uit Maastricht die op dinsdagmiddag 21 januari 2004 op de Einsteinstraat in Maastricht getuige waren van een tasjesroof bedachten zich niet lang en reden in hun auto de tasjesrover achterna en achterhaalden hem waarna zij de verdachte aan de gewaarschuwde politie overdroegen.

De gestolen boodschappentas van het slachtoffer werd teruggegeven. De aangehouden verdachte, een 22-jarige jongeman uit Klimmen werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de tasjesroof inmiddels bekend.

Het slachtoffer, een 80-jarige vrouw uit Maastricht liep op de Einsteinstraat toen zij plotseling vanachter werd benaderd en haar boodschappentas uit haar handen werd gegrist. De tasjesrover liep met de buit er vandoor in de richting van de Dorpsstraat. Een Maastrichts echtpaar die in de auto getuige waren van de straatroof reden de straatrover meteen achterna en wisten hem te achterhalen en ter plaatse te houden totdat de gewaarschuwde politie was gearriveerd. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.