Politie Zuid-Holland-Zuid

21/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-01-2004 - Persberichten District I

STEEKPARTIJ
DORDRECHT - Op woensdagochtend, 21 januari rond 3.00 uur heeft een 18-jarige Dordtenaar een 35-jarige man uit Dordrecht met een mes gestoken. Het slachtoffer raakte daarbij gewond, maar is niet in levensgevaar. De steekpartij zou zijn ontstaan nadat het slachtoffer en een tweede man een ontmoeting hadden met de verdachte aan de Vredehof te Dordrecht. Daarbij zou ruzie zijn ontstaan zijn, maar de toedracht is nog onduidelijk. De politie heeft de verdachte om 5.00 uur aangehouden in diens woning aan de Vredehof nadat de man die het slachtoffer naar het ziekenhuis had gereden, zich bij de politie gemeld had.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- ZWIJNDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 38 bekeuringen uitgeschreven aan scholieren die geen of geen goede fietsverlichting hadden. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 21 januari 2004 van 07.00 tot 08.30 uur op de Reeweg Oost te Dordrecht en de Langeweg te Zwijndrecht. In totaal controleerden de agenten ongeveer 150 fietsers.

MAN IN TANK GEVALLEN
DORDRECHT- Een 55 jarige man uit Spijkenisse is tijdens het schoonmaken van een tank bewusteloos geraakt. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 21 januari 2004, omstreeks 09.00 uur, bij een bedrijf aan de Kamerlingh Onnesweg. De man moest de tank waarin stikstof had gezeten schoonmaken. Hij raakte bewusteloos door zuurstofgebrek en werd door een collega uit de tank gehaald. Hij is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Hij moet een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

MAN VALT VAN LADDER
ZWIJNDRECHT- Een 43 jarige man uit Ridderkerk is gewond geraakt na een val van een ladder. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 21 januari 2004, omstreeks 11.45 uur, bij een woning aan de Rotterdamseweg. De man is met gebroken rugwervel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De man was samen met een collega bezig zonnepanelen te plaatsen. De man stapte vanaf het dak op de ladder. Door nog onbekende oorzaak begon de ladder, welke op het dak van de serre stond, aan de onderzijde te schuiven. De man viel op de serre, rolde er vanaf en kwam in de tuin terecht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van dit ongeval.

SNELHEIDSCONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Reeweg met de fotoradar hebben agenten 18 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die te snel reden. De controle werd gehouden op woensdagmorgen, 21 januari 2004, van 11.00 tot 11.45 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. In totaal werden 219 voertuigen gecontroleerd.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Op woensdagmiddag, 21 januari 2004, omstreeks 13.25 uur, is in een winkel aan de Kolfstraat een 43 jarige man uit Voorschoten aangehouden wegens winkeldiefstal. De man stal vijf pakken pampers met een totale waarde van 75 euro. Hij werd betrapt door een beveiligingsbeambte en overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.