Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 21 januari 2004

Politie schrijft 84 bekeuringen uit tijdens verkeerscontroles

BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT/HALSTEREN/RUCPHEN:
De politie van het district Bergen op Zoom heeft woensdagochtend diverse verkeerscontroles gehouden met als grootste doelgroep de schoolgaande jeugd.
De politie controleerde op tal van plaatsen op het voeren van verlichting. Op de Parallelweg, Zuidoostsingel, Tuinderspad en Noorzijde Zoom in Bergen op Zoom zijn 42 bekeuringen uitgeschreven. Één van de betrokkenen was het duidelijk niet eens met de politie en vond het nodig beledigende opmerkingen te maken in de richting van de agenten. De 17-jarige inwoner van Lepelstraat is hierop aangehouden en doorverwezen naar het bureau HALT. In Ossendrecht is gecontroleerd op de Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan, waar 15 scholieren geen juiste verlichting voerden. Binnen de gemeente Rucphen is ook gecontroleerd op autogordelgebruik. 3 bestuurders droegen geen autogordel en 24 scholieren voerden geen juiste verlichting.

Politie houdt man aan met gestolen aanhangwagen

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag stuitte de politie tijdens een controle op een gestolen aanhanger. Deze werd, achter een busje, vervoerd door een 46-jarige inwoner uit Roosendaal. De aanhangwagen stond gesignaleerd als gestolen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde de man dat hij niet wist dat deze aanhangwagen was gestolen. Hij vertelde dat hij deze van een vriend had gekregen. Hij heeft afstand gedaan van de aanhangwagen. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is bij de politie gemeld dat er bij een winkel in de Biggelaar een winkeldief aanwezig was. Daar aangekomen bleek het te gaan om de bij de politie bekende 33-jarige inwoner uit Roosendaal. Hij had bij de winkel een dekbedovertrek gestolen. De man is vaker in aanraking geweest met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met de officier van justitie is besloten tot snelrecht. De man is ingesloten en hij moet zich vrijdagochtend gaan verantwoorden bij de rechter.

Politie onderzoekt poging beroving

ROOSENDAAL: Dinsdagavond, rond 20.30 uur ging een 32-jarige inwoner van Roosendaal zijn saldo opvragen bij de pinautomaat aan de Roselaar. Toen de man hierna zijn pasje uit de automaat had gehaald en naar zijn auto terug wilde lopen zag hij ineens een persoon aankomen lopen. De persoon hield een voorwerp in zijn hand, gelijkend op een vuurwapen en kwam hier al lopend mee in zijn richting. De dader hield het voorwerp op hem gericht en zei iets onverstaanbaars. De man begreep wel dat deze persoon geld van hem wilde. Hij begon hierop hard te schreeuwen richting de overvaller. De overvaller was ondertussen bij de auto van het slachtoffer aangekomen. Het slachtoffer sloeg op de vlucht. Tijdens deze actie heeft de overvaller nog kans gezien om met een, in zijn andere hand houdend spuitbusje, vloeistof bij het slachtoffer in het gezicht te spuiten. Het slachtoffer is in een auto, die toevallig passeerde, ingestapt. De bestuurster heeft hem meegenomen en de man heeft contact opgenomen met de politie. De politie onderzoekt deze poging tot beroving.

Aanrijding met letsel

ROOSENDAAL: Dinsdagavond is een bromfietser gewond geraakt tijdens een aanrijding met een auto op de Beethovenlaan. Een automobilist, een 21 jarige man uit Oudenbosch was een uitrit uitgekomen en wilde, na eerst goed gekeken te hebben, de van Beethovenlaan oprijden. Tijdens deze actie hoorde hij ineens een klap en zag dat er een bromfietser tegen de auto was gereden. De man had deze bromfietser eerder niet gezien. De bromfietser is met een open enkelbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Woensdagochtend kreeg de politie de melding binnen dar er een inbraak plaatsvond bij een bedrijf aan de Nieuwe Markt. De politie was snel ter plaatse met een hond. Er werd echter niemand meer aangetroffen. De dader(s) is het pand binnengekomen door eerst de schuifdeuren te forceren. Het gehele pand is doorzocht maar er is niets meegenomen.

Bron: Karen de Groot