2e persbericht van woensdag 21 januari 2004

Eindhoven 21-01-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Enquête voor Politie Monitor Bevolking 2004

Duizend inwoners van deze regio worden eind deze maand of begin februari telefonisch geïnterviewd door Bureau Intomart. Zij krijgen een paar dagen van tevoren een brief van de korpschef waarin wordt gevraagd of ze willen meewerken en waarin wordt uitgelegd wat de bedoeling van de enquête is. De uitkomsten worden gebruikt voor de Politie Monitor Bevolking 2004. Er worden onder meer vragen gesteld over problemen in de buurt, onveiligheid, criminaliteit, preventiemaatregelen en het functioneren van de politie. De monitor wordt voortaan elk jaar gehouden. De uitslag wordt in de zomer verwacht.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op het 18 Septemberplein is woensdagochtend tussen 7.30 en 8.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. Vijf automobilisten kregen een bekeuring omdat ze door het rood reden. Van 9.20 tot 11.30 uur werd op de Prof.Dr.Dorgelolaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 864 gecontroleerde voertuigen reden er 41 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u waar 50 km/u gereden mag worden (zie ook 1e persbericht van woensdag 21 januari 2004). Daarnaast kregen vier automobilisten een bekeuring omdat ze hun gordel niet om hadden, twee bestuurders omdat ze niet handsfree belden, en één bromfietser omdat hij geen certificaat had.

Helmond: Aanhoudingen na hennepvondst

In zijn woning aan de Twentehof is maandagochtend rond 11.00 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. In het huis vond de politie een aantal zakken met in totaal 29 kilo gedroogde henneptoppen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In verband met deze zaak is dinsdagochtend rond 11.45 uur een 22-jarige Helmonder aangehouden. Hij meldde zich op verzoek van de politie vrijwillig aan het politiebureau aan de Deltaweg en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Deurne: Politie zoekt getuigen van verkrachting

In de bossen aan het Biesdeel is dinsdagmiddag rond 14.30 uur een 24-jarige vrouw uit Helmond verkracht. De vrouw was met haar hond aan het wandelen toen ze plotseling geduwd werd en op de grond viel. Vermoedelijk is een bijtende vloeistof in de ogen van de vrouw en in de ogen van de hond gespoten. De vrouw is vervolgens verkracht. Zij heeft het vermoeden dat er twee mannen betrokken waren bij hetgeen gebeurde en dat één van de daders haar hond heeft afgeleid. Met zekerheid kan ze dat niet zeggen omdat ze niets heeft gezien. Ze heeft geen enkel signalement van de dader(s). De politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen die dinsdagmiddag iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de bossen aan het Biesdeel in Deurne. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Geldrop: Politie op zoek naar veroorzaker ongeval

De politie van Geldrop zoekt de bestuurder van een bromfiets die dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 13-jarig meisje heeft aangereden. Het meisje reed op het fietspad van de Collse Hoefdijk ter hoogte van het kanaal tussen Geldrop en Nuenen. Een bestuurder van een bromfiets passeerde het meisje en raakte haar tijdens het voorbij gaan. Ze viel en liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op. De bestuurder van de brommer, een grijs rode Yamaha Aerox, reed na het ongeval door zonder zijn gegevens achter te laten. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Geldrop (0900-8844).

Son: Gaatjesboorder actief

Een zogenoemde gaatjesboorder is woensdag overdag op twee plaatsen in Son actief geweest. Door het boren van gaatjes in de raamkozijnen van woningen aan de Amerikalaan en de vlakbij gelegen Limburglaan probeerde de dader in te breken. In beide gevallen mislukte de inbraak omdat de bewoners de hefboompjes van de ramen hadden beveiligd.