Persbericht

Zonnatura haalt babyvoeding met smaakvariant 'Wortel met aardappel en rundvlees' terug

Zoetermeer - Uit voorzorg roept Zonnatura consumenten op om de 200 grams potjes babyvoeding 'Wortel met aardappel en rundvlees' niet te gebruiken en de inhoud weg te gooien. Het betreft alleen potjes maaltijdvoeding van 200 gram voor baby's ouder dan 6 maanden met uitsluitend de productiecode A2343G en houdbaarheidsdatum 220806. Deze code en houdbaarheidsdatum vindt men op de rand van de deksel.

Dit product is in Duitsland gemaakt met biologisch rundvlees. Bij een routinecontrole van de Duitse keuringsdienst is nu gebleken dat de Duitse overheid het vlees voor consumptie heeft vrijgegeven, terwijl dit bij vergissing niet op BSE was getest. Hoewel de kans op gezondheidsrisico's in biologisch rundvlees verwaarloosbaar is, heeft Zonnatura uit voorzorg besloten de producten waarin dit rundvlees is verwerkt, uit de markt te halen.

Indien consumenten één of meerdere potjes van bovengenoemde babyvoeding in huis hebben, kunnen zij het aankoopbedrag terugkrijgen door de deksel(s) van deze potjes, samen met hun naam, adres, woonplaats en bank- of gironummer op te sturen naar: Zonnatura, antwoordnummer 10196, 2700 VB Zoetermeer. Een postzegel is niet nodig. Consumenten die nog vragen hebben, kunnen contact opnemen met het gratis telefoonnummer 0800-0995522.

Alle overige varianten babyvoeding van Zonnatura, evenals als alle potjes 'Wortel met aardappel en rundvlees' met een andere productiecode en/of houdbaarheidsdatum, kunnen gewoon worden geconsumeerd.

Dit bericht wordt in de vorm van een advertentie donderdag 22 januari en vrijdag 23 januari in alle landelijke en regionale dagbladen geplaatst.

Noot aan de redactie:
Zonnatura is een merk van BOAS BV, dochteronderneming van Koninklijke Wessanen nv te Amstelveen