Provincie Zuid-Holland

Provincie versnelt planvorming bedrijventerreinen



Planvorming bedrijventerreinen

De provincie Zuid-Holland wil het tempo opschroeven van de ontwikkeling van nieuwe en de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft daarom ¤ 300.000 subsidie verleent aan de gemeenten Gorinchem, Giessendam, Rotterdam, Noordwijkerhout, Krimpen aan den IJssel, Voorschoten en Delft voor het ontwikkelen van concrete plannen. Gedeputeerde Asje van Dijk: "De versnelling van duurzame herstructurering en ontwikkeling van bedrijventerreinen is bittere noodzaak. Er is in onze provincie onvoldoende ruimte voor economische ontwikkeling. Dit komt onder meer omdat veel bedrijventerreinen achterblijven in kwaliteit."

De subsidies zijn belangrijke instrumenten voor de provincie om de doelstelling van het college, het herstructureren van 500 ha bestaande bedrijventerreinen en het ontwikkelen van 500 ha nieuwe bedrijventerreinen, te realiseren. Provinciale Staten hebben ingestemd met het verzoek van Gedeputeerde Staten om voor de periode tot en met 2007 een totaal bedrag van ¤ 3,2 miljoen aan subsidies te reserveren voor het ontwikkelen van concrete plannen. Dit is per jaar ¤ 800.000, waarvan de nu verstrekte ¤ 300.000 een onderdeel is. Daarnaast is er dit jaar een maximum bedrag van ¤ 9.300.000 aan subsidies beschikbaar uit het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen voor de concrete uitvoering van de herstructurering en ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Aanvragen subsidies

Tweemaal per jaar kunnen de subsidies worden aangevraagd. De eerste termijn sluit op 1 maart aanstaande. Voor meer informatie over de algemene subsidieverordening kan men terecht bij het subsidieportaal op www.zuid-holland.nl.

Voor de volgende projecten is subsidie verleend:

Gemeente Gorinchem

Planvorming herstructurering bedrijfsterrein Avelingen-Oost

¤ 50.000

Gemeente Giessendam

Planvorming transportcentrum Schelluinen West

¤ 50.000

Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Ontwikkelingstraject parkmanagement en werknemer

¤ 48.000

Gemeente Noordwijkerhout

Planvorming revitalisering Delfweg

¤ 37.763

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Planvorming herstructurering Stormpolder

¤ 30.000

Gemeente Voorschoten

Haalbaarheidsstudie projecten

¤ 47.500

Gemeente Delft

Mogelijkheden naar duurzaam kabel- en leidingsysteem

¤ 20.250

Gemeente Delft

Opstelling energievisie bedrijventerreinen TBC Delft

¤ 16.487

DECOR

Naast het verstrekken van subsidies, bevordert de provincie middels het project Duurzaam Economisch Ruimtegebruik (DECOR) de duurzame ontwikkeling en herstructurering van bedrijventerreinen. Het project ondersteunt regionale initiatieven, draagt bij aan oplossingen voor regionale problemen en stelt kennis beschikbaar. Meer informatie over DECOR staat op www.zuid-holland.nl.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22

www.zuid-holland.nl