Ingezonden persbericht


24-uurs van Villars' ski-estafette levert 15.000 euro op voor SOS-Kinderdorpen

24 Nederlandse vrienden skiën recordbedrag bijeen

Amsterdam, 21 januari 2004 - Een groep bevriende Nederlandse ondernemers, verenigd in de 'Fort Foundation', haalde op de internationale ski-estafette Grand Prix 24-uursrace van Villars ruim 15.000 euro op voor kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. Dit jaarlijkse 24-uurs-ski-evenement in Zwitserland, een initiatief van Formule 1-coureur Jacques Villeneuve, heeft als doel om geld in te zamelen voor kinderhulporganisaties. De deelnemers ontvangen per afgelegde kilometer een sponsorbedrag. De sponsors zijn door de deelnemers zelf geworven.

De Nederlandse equipe voor dit unieke 'charity' ski-evenement is bijeengehaald door initiatiefnemers Ernst Menten en Martin Loo. In een week tijd wierven zij in hun vriendenkring 24 deelnemers, veelal op bestuurlijk niveau actief in het bedrijfsleven, die zich inschreven in vier teams van zes personen onder de vlag van de Fort Foundation. De Nederlandse teams reisden afgelopen weekend af naar Villars en skieden daar in 24 uur tijd ruim 15.000 euro bij elkaar. Ernest Menten, initiatiefnemer en voorzitter van de Fort Foundation: "Het was een fantastische ervaring; met 24 mannen naar Villars, 24 uur keihard afzien, maar wel met erg veel plezier. Het geeft ons een enorme voldoening dat we daarmee ruim 15.000 euro hebben kunnen inzamelen voor SOS-Kinderdorpen. We weten zeker dat dat geld goed terecht komt en daar doen we het voor."

Over Fort Foundation
De Fort Foundation organiseert onalledaagse sportieve activiteiten en evenementen met als doel het financieel ondersteunen van charitatieve organisaties. Fort Foundation is een initiatief van Ernst Menten en Martin Loo. Voor meer informatie, kunt u bellen met Ernst Menten op telefoonnummer: 071-3019205.

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden particuliere kinderhulporganisatie, die zich al 55 jaar wereldwijd inzet voor de opvang van kinderen die er helemaal alleen voor staan, ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land en geeft ze opnieuw een moeder, broertjes en zusjes, een huis en een dorp. De organisatie is met ruim 430 SOS-Kinderdorpen actief in 132 landen, verspreid over alle werelddelen.