Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 januari 2004


Apeldoorn - Fietser raakt gewond


Een 13 jarige fietsster uit Apeldoorn is dinsdagmorgen gewond geraakt na een aanrijding. Zij was rond 09.30 uur vanaf de Kolibrie achter een geparkeerde bus de weg overgestoken. Hierbij had ze de van links komende personenauto met daarin een 68 jarige inwoner uit Apeldoorn over het hoofdgezien. Zij is met haar hoofd tegen de voorruit van de auto gekomen en op de grond gevallen. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Drankrijder


Een 36 jarige automobilist uit Apeldoorn blies vannacht omstreeks 00.35 uur bij een controle op de Laan van Spitsbergen 0,6 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Apeldoorn - Tasjesroof


Een 58 jarige inwoonster uit Apeldoorn is dinsdagavond rond 20.25 uur van haar tas beroofd. Zij liep in het Beekpark richting de Vosselmanstraat en werd door een fietser, die haar van achteren naderde, van haar schoudertas beroofd. De fietser reed hard weg in de richting van de Vosselmanstraat. De verdachte droeg een grijs jack met capuchon en een donkere broek. De politie zoekt getuigen.


Apeldoorn - Schennispleger aangehouden


Agenten hebben dinsdagmiddag een inwoner uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het openlijk tonen van zijn geslachtdeel. Rond 15.50 kwam kreeg de politie de melding dat in het Matenpark een man zijn geslachtsdeel toonde aan voorbijgangers. De man werd in het park aangetroffen en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man bekende en gaf aan dat hij in 2003 ook meerdere malen schennis had gepleegd op o.a. het fietspad bij de Ericastichting. De politie vermoedt dat de man op meerdere plaatsen in Apeldoorn schennis heeft gepleegd. In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met eventuele slachtoffers die nog niet eerder aangifte deden. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844.


Apeldoorn - Gordelcontrole


Werd dinsdagmorgen op de Prins Willem-Alexanderlaan een gordelcontrole gehouden. Tien automobilisten werden bekeurd.


Apeldoorn - Snelheidscontrole


Op de Zupthensestraat werd dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 3494 gecontroleerde voertuigen reden 96 bestuurders harden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.


Apeldoorn - Rood licht controle


Dinsdag werd op diverse locaties een rood licht controle gehouden. Er zijn acht automobilisten bekeurd voor rijden door het rode licht.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --