Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 21 januari

Den Helder 21-01-2004 - 17.00 uur

Verkeerscontrole
Schagen, Schagerbrug, Tuitjenhorn, dinsdag 20 januari 2004. Op de Zuiderweg in Schagen is het verkeer van 09.00 tot 10.00 uur gecontroleerd. Daarbij zijn 12 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een autogordel. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet handsfree bellen met mobiele telefoon. Ook werd bekeurd voor een niet deugdelijk bevestigde uitlaat.
Op de N9 in Schagerbrug is tussen 10.30 en 12.00 uur achtmaal een bekeuring gevallen voor het niet dragen van een gordel. Op de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn waren 20 autobestuurders die geen gordel droegen. Ook zij kregen een proces-verbaal. Deze controle gebeurde tussen 13.00 en 15.00 uur.

Inbraak woning
Den Helder, dinsdag 20 januari 2004.
In een woning aan het Middelzand is tussen 11.20 en 15.50 uur ingebroken. De voordeur was geforceerd en de gehele woning is doorzocht. Er wordt onder meer een DVD-speler, een geldbedrag en medicijnen gemist.

Man aangehouden na vechtpartij
Den Helder, dinsdag 20 januari 2004.
Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen twee mannen in een supermarkt aan de Drooghe Bol in Julianadorp. Ter plaatse bleek dat een jongeman woorden had gekregen met een 30-jarige man uit Den Helder. Daarbij was een blikje bier op de balie in de supermarkt terecht gekomen waarna het blikje was leeggelopen in een faxapparaat. De mannen hadden ook schoenen uit een rek naar elkaar gegooid. Toen agenten de vechtenden uit elkaar haalden, zag de 30-jarige man nog kans een vuistslag in het gezicht van de jongeman te geven. De jongeman wenste geen aangifte te doen. De 30-jarige man werd aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Hij verkeerde onder invloed van drank en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Een agent liep een bloeduitstorting op zijn hoofd en schade aan zijn gebit op. Onderweg naar- en in het bureau beledigde en bedreigde de verdachte de agenten. Hij zou wraak nemen op het gezin van een agent, zo kondigde hij aan. Hij verklaarde achteraf spijt te hebben van zijn agressieve gedrag en bedreigingen en zal de schade gaan vergoeden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Antieke vuurwapens gestolen
Den Helder, woensdag 21 januari 2004.
Op dinsdag 13 januari 2004 werd door personeel geconstateerd dat uit het museum in Fort Kijkduin enkele antieke vuurwapens waren gestolen. De wapens waren opgeborgen in afgesloten vitrines in het benedengedeelte. Dit is toegankelijk voor publiek. De daders hebben de vitrines opengebroken en de wapens meegenomen. Deze zijn onklaar gemaakt en niet voor onmiddellijk gebruik geschikt. Het gaat om enkele pistolen en een revolver uit het tijdperk 1880-1915. Door de diefstal is het museum ernstig gedupeerd. De wapens maken deel uit van een stuk historie van het Fort. De diefstal heeft plaatsgevonden in enkele dagen voor de ontdekking. De politie Den Helder is op zoek naar mensen die iets over de diefstal kunnen vertellen. Zij kunnen zich melden via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Meisje op fiets aangereden, autobestuurder rijdt door Harenkarspel, dinsdag 20 januari 2004.
Een 14-jarige meisje op de fiets is op de Groenveldsdijk tussen 10.00 en 10.15 uur aangereden door een nog onbekende autobestuurder. Het meisje kwam uit de richting van Stroet en werd ter hoogte van de molen van Groenveld van achteren aangereden door een onbekende auto. Door de botsing kwam het meisje ten val, waardoor zij enige tijd haar bewustzijn verloor. De auto is doorgereden. Toen zij bijkwam heeft ze haar weg vervolgd op de fiets. De politie zoekt getuigen van het ongeval, of mensen die meer informatie kunnen geven over de identiteit van de autobestuurder. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar het politiebureau Schagen.